Erasmusstraat

Rotterdam

Samen bouwen in hartje Rotterdam

Je eigen woning bouwen in hartje Rotterdam. Een unieke plek en kans voor zelfbouw! In de Erasmusstraat, om de hoek van het gezellige Noordplein, komt een klein woonblok van zes woningen. De woningen worden door zes huishoudens via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkeld. 

Het Oude Noorden in Rotterdam is een wijk met karakter. Er is altijd wat te doen, voor iedereen; denk maar aan de wekelijkse lokale markt R'damse Oogst! De wijk is in de afgelopen tijd ook flink opgeknapt en is daardoor een aantrekkelijke woonplek geworden. Tussen de bestaande bouw van de Erasmusstraat ligt een perceel met ruimte voor 6 woningen.De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd bij de gemeente. 

Er is nog 1 bovenwoning vrij. De beschikbare woning, gelegen op de tweede en derde verdieping, is 99 m2 (gebruiksoppervlakte) en heeft een dakterras van 34 m2. De indeling van de woning bepaal je volledig zelf, alleen de trap heeft een vaste plek. Je hebt dus alle vrijheid om jouw woning af te bouwen zoals jij dat wilt. 

 

Planning

November 2021 – zomer 2022
Ontwerpen
Begin 2023
Levering grond en start bouw

In de media:

Locatie

Voorlopig ontwerp

De toekomstige bewoners, en misschien jouw toekomstige buren, hebben de afgelopen maanden flink getekend en gerekend met onderstaand ontwerp voor het appartementenblok als resultaat. De vergunning is inmiddels aangevraagd bij de gemeente Rotterdam. Het nieuwe woonblok en de inzet van de groep draagt straks zeker weten bij aan een fijne leefomgeving!

Veelgestelde vragen

CPO – Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Wat betekent CPO?
CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en wil zeggen dat particulieren zich verenigen in een Vereniging van Opdrachtgevers (VvO). De VvO is opdrachtgever van de ontwikkeling (en niet een reguliere projectontwikkelaar). Daarmee leggen we de regie in de handen van degene die er ook gaat wonen! Logisch toch?
Wat doen we als collectief en wat mag ik zelf doen?
Samen met je buren bepaal je het bouwsysteem en de installatie. De afwerking van de buitenzijde wordt in één stijl ontworpen. De indeling van de plattegrond en afbouw van je eigen woning bepaal je zelf.
Wat is de Vereniging van Opdrachtgevers?
Omdat de deelnemers opdrachtgevers zijn voor de ontwikkeling, is er een Vereniging van Opdrachtgevers (VvO) opgericht voor de planvorming en de opdrachtverstrekking aan de adviseurs. Een VvO is noodzakelijk om daarmee de rol als opdrachtgever goed te regelen.
Kan ik tijdens de ontwikkeling nog uitstappen?
Het is altijd mogelijk om na definitieve deelname tijdens het ontwerptraject uit te stappen. Hiervoor kunnen allerlei persoonlijke redenen zijn. Uiteraard is deelname niet vrijblijvend. Het uitgangspunt is dat iedere deelnemer per fase zijn of haar aandeel in het project voorfinanciert volgens het vooraf opgestelde inlegschema.

Financieel

Welke kosten betaal ik bij start deelname?

Als je definitief verder wilt gaan met het project teken je de deelnameovereenkomst en betaal je € 1.500,- deelnamegeld. 

Wat moet ik voorfinancieren?
Met voorfinanciering bedoelen we alle kosten die je maakt voordat je je hypotheek afsluit. Dit is een maandelijks bedrag van € 2.000,- per huishouden. Dit bedrag betaal je vanaf het moment van definitieve deelname. Hiervan wordt bijvoorbeeld de architect, begeleiding, duurzaamheidsexpert en kostendeskundige betaald. Let op: je voorfinanciering zit al verrekend in de financieringseis en krijg je dus terug wanneer je je hypotheek afsluit (het zijn dus geen extra kosten).

Samen bouwen middels CPO

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en houdt in dat een collectief mensen zélf de ontwikkelaar van het project is. Je doet dit samen met je toekomstige buren. Individueel bepaal jij zelf hoe je jouw eigen woning indeelt. Het grote voordeel: je doet het niet alleen. Steenvlinder zorgt voor een soepel proces en daarnaast krijg je als collectief hulp van veel adviseurs als een architect, een kostendeskundige en een duurzaamheidsexpert.

Deze klussers gingen je voor!

Mark & Stephan bouwen samen met hun buren aan een mooi stukje rotterdam

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Lisa Rog.
Lisa helpt je graag verder als je specifieke vragen hebt over de mogelijkheden van de klushuizen.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden Nieuwsbrief Erasmusstraat

Meld je aan via onderstaand formulier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan van ons als eerste nieuws over de ontwikkelingen. Mocht er een (digitale) bijeenkomst of open dag worden georganiseerd, dan krijg je hierover uiteraard ook bericht.

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer