Wij zijn Steenvlinder. De maatschappelijke ontwikkelaar voor zelfbouwers.

Wij maken ons sterk voor zelfbouw. Met het doel om zoveel mogelijk mensen het trotse gevoel te geven dat zij hun droomhuis kunnen bouwen. Bij Steenvlinder zijn mensen zelf de baas over hun ontwerp van hun woning, de uitvoering en hun budget. Zij bouwen voor de lange termijn. Wij zien trotse bewoners en stralende buurten ontstaan. Bouw met ons mee.

6 jaar Steenvlinder

De afgelopen 6 jaar heeft Steenvlinder zich ontwikkeld tot dé specialist op het gebied van zelfbouw voor iedereen. Startend van 10 tot ruim 200 woningen in 2020 en groeiend naar 800 woningen in 2023. Ook zijn we gegroeid van onze eerste medewerker in 2015 naar 50 medewerkers vandaag. Elke dag zetten wij ons in om zelfbouw mogelijk te maken voor iedereen.

We staan niet stil en blijven zoeken hoe we ons product kunnen uitbreiden naar meer woonvormen, voor meerdere doelgroepen.

Zo richtten wij in 2017 onze MVO-dochter Steenvlinder INC op, voorheen Stichting Fundering, waarmee wij zelfbouw ook mogelijk maken voor mensen met een afstand tot de koopwoningmarkt, zoals zzp-ers, starters en statushouders. Dit doen we door de klussers te faciliteren in het afbouwen van hun woning, maar ook de mogelijkheid te bieden de woning eerst te huren en later te kopen. Naast zelfbouwproducten adviseren wij vanaf 2019 met dochteronderneming Urbannerdam mensen en collectieven in zelfbouw. De adviseurs begeleiden groepen bewoners in het verbeteren of mogelijk maken van hun ideale woonplek. Ook bieden we advies en begeleiding voor particulieren in het eerlijk(er) huren en prettig wonen door te verduurzamen of herstellen van bijvoorbeeld de fundering.

Samen met INC en Urbannerdam bereikt Steenvlinder nog meer mensen die zelf willen bouwen. We bouwen samen op en maken zelfbouw inclusief. 

Waar wij voor staan

 • Opbouwend

 • Vakkundig

 • Bevlogen

 • Open

 • Behulpzaam

 • Verbindend

  Waar wij voor staan

  Waarom zelfbouw?

  Zelfbouw is de meest pure vorm van wonen. En in Nederland wordt op de woningmarkt hier weinig op ingespeeld. Het aanbod is dan ook gering, voor individuen of groepen. En dat is een gemiste kans. Of je nu jong bent of oud, zelfstandig of van zorg afhankelijk: iedereen kan zelf bouwen, klussen of (samen met een aannemer) verbouwen. Het gaat erom dat je zelf invulling geeft aan hoe je woont, daarin keuzes maakt, initiatief neemt en het doet.

  Sinds 2015 ontwikkelt Steenvlinder zelfbouw- en kluskavels voor mensen die zelf de regie nemen over hoe zij willen wonen. Wij stappen risicodragend in projecten en transformeren bestaande panden tot kluswoningen, en percelen tot zelfbouwkavels voor de individuele koper. De koper is zelf baas over de bouwstijl, materiaalkeuze, afwerking en budget. Zo wordt iedereen een echte zelfbouwer en een trotse bewoner.

  Wij geven onze bouwers het vertrouwen om zelf te bepalen hoe zij willen wonen. We begeleiden iedereen vanaf de optieperiode tot de laatste steen.

  Ervaring met zelfbouw

  Hans Sparreboom en Marnix Norder, hebben beiden 20 jaar ervaring in stedelijke ontwikkeling en projecten. Sinds 2008 hebben zij zich bij de Gemeente Den Haag ingezet voor zelfbouw. In die periode realiseerden zij een enorme diversiteit aan kluswoningen en zelfbouwwoningen. Marnix als oud-wethouder van Stedelijke Ontwikkeling en Hans als programmamanager van de Kavelwinkel in Den Haag. Ook bekend van 'Ik bouw in Den Haag'.

  "We hebben ervaren dat zelfbouw het mooiste woonproduct is wat je iemand kunt bieden: als mensen zelf mogen bepalen hoe hun woning eruit komt te zien, dan levert dat de mooiste woningen en de meest trotste mensen op!"

  Steenvlinder

  Volg ons op social media:

  Onze merken:

  Steenvlinder INC
  Urbannerdam

  © 2015 - 2022 Copyright | PrivacyverklaringDisclaimer