Gemeente, zijn jullie voorbereid?

Huurbescherming in iedere gemeente

Eerlijk huren is actueel. Vanaf januari 2024 is het verplicht om een meldpunt te hebben in het kader van de Wet Goed Verhuurderschap. Het Huurteam van Steenvlinder biedt al jarenlang huurbescherming en heeft haar diensten volledig afgestemd op de belangen van gemeenten en huurders.

Zoek je een Huurteam voor jouw gemeente? Kom direct in contact of meld je aan voor ons webinar over huurbescherming op 5 september.

Werken aan betere huurbescherming?

Huur niet te duur!

Eerlijk huren in 5 stappen

Het Huurteam controleert huurwoningen in diverse gemeenten en begeleidt huurders bij eventuele procedures. We nemen de maten en letten op onderhoudsgebreken, zoals lekkages en oude installaties. We kijken ook naar andere problemen, zoals het ontbreken van een trapleuning of een badkamer zonder afzuiging. Blijkt dat een huurder te veel huur betaalt? Dan adviseren we de huurder over de procedure en en begeleiden we bij vervolgstappen.

Huurder Christina aan het woord

Gerechtigheid dankzij Huurteam

"Toen ik in mijn studentenkamer trok, kreeg ik te horen dat de verhuurder de huur ging verdubbelen. Ook bleek dat de woning zelf allerlei gebreken had. Dankzij de hulp van het Huurteam heb ik veel geld teruggekregen.  Maar het gevoel van rechtvaardigheid en gerechtigheid is voor mij vele malen belangrijker. Zonder het Huurteam had ik niet geweten hoe ik daar iets tegen kon beginnen.

Samenwerking

Huurteam in jouw stad?

Het Huurteam van Steenvlinder werkt in opdracht van verschillende gemeenten om misstanden op de woningmarkt aan te pakken. Omdat iedereen een eerlijke huurprijs en fijne woonruimte verdient.

Ook een Huurteam in jouw gemeente?
Neem contact met ons op!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.