Gemeente, zijn jullie voorbereid?

Wet Goed Verhuurderschap

Het Huurteam kan helpen om alles in orde te maken voor de Wet Goed Verhuurderschap, die ingaat op 1 januari 2024. Daarmee krijgen gemeenten een nog belangrijkere rol bij het bevorderen van goed verhuurderschap. Vanuit deze wet zijn gemeenten namelijk verplicht om een meldpunt in te richten voor huurders en actief te handhaven bij misstanden op de huurmarkt. Zijn jullie er al klaar voor?

Wij staan klaar om onze expertise ter beschikking te stellen.
Meer informatie? Vul dan het formulier in.

Kom je in aanmerking?

Wij helpen jou met jouw huurbaas!

Woon je in een huurhuis in Rotterdam, Utrecht, Leiden, Delft, Schiedam, Vlaardingen, Zeist, De Bilt of Amersfoort en ervaar je problemen met jouw verhuurder? Dan kom je in aanmerking voor gratis advies van het Huurteam!

Huur niet te duur!

Hoe werkt het?

Het advies van het Huurteam is gratis voor jou als huurder. Nadat je contact hebt opgenomen met het Huurteam komt een medewerker bij je langs om je woning te bekijken. Wij nemen de maten van de woning op en letten op onderhoudsgebreken, zoals lekkages, oude cv-ketels, maar ook een trap zonder leuning of een badkamer zonder afzuiging. Daarna ontvang je een adviesbrief die je ingevuld en ondertekend terugstuurt. Met deze machtiging starten wij de procedures bij de Huurcommissie.

Huurder Christina aan het woord

Gerechtigheid dankzij Huurteam

"Toen ik in mijn studentenkamer trok, kreeg ik te horen dat de verhuurder de huur ging verdubbelen. Ook bleek dat de woning zelf allerlei gebreken had. Dankzij de hulp van het Huurteam heb ik veel geld teruggekregen.  Maar het gevoel van rechtvaardigheid en gerechtigheid is voor mij vele malen belangrijker. Zonder het Huurteam had ik niet geweten hoe ik daar iets tegen kon beginnen.

Samenwerking

Huurteam in jouw stad?

Het Huurteam van Steenvlinder werkt in opdracht van verschillende gemeenten om misstanden op de woningmarkt aan te pakken. Omdat iedereen een eerlijke huurprijs en fijne woonruimte verdient.

Ook een Huurteam in jouw gemeente?
Neem contact met ons op!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.