Eerst klussen en huren, later kopen.

Wil je graag een kluswoning in Post Apeldoorn, maar heb je op dit moment moeite om een hypotheek te krijgen? Bijvoorbeeld omdat je starter bent, of zzp'er. Dan bieden we de mogelijkheid aan om toch aan de slag te gaan in dit project.

Enkele kluswoningen komen beschikbaar via Steenvlinder INC. Via INC heb je de mogelijkheid om de kluswoning eerst te huren en deze zelf met een vastgesteld klusbudget af te bouwen. Na twee jaar huren heb je de mogelijkheid om de woning te kopen. De koopprijs wordt vooraf vastgesteld.

Let op!

 

De inschrijving voor de INC kluswoningen is nog niet geopend. 

Hoe werkt het?

Er zijn straks twee type huur-koop kluswoningen beschikbaar: woningen met een huurprijs tot aan de sociale huurgrens en woningen met een huurprijs in het middensegment.

Voor beide type woningen geldt dat je minimaal 21 jaar moet zijn om deelnemer te worden en een maximaal jaarinkomen mag hebben. Ook vragen we je om een motivatie mee te sturen bij je inschrijving. We zijn namelijk heel benieuwd waarom dit klusproject zo goed bij je past, maar ook of het haalbaar voor je is. Heb je genoeg tijd, hulp en kennis om deze klus te klaren, binnen een jaar?

  • (Ver)bouw je woning met een budget van INC

  • Huur de woning tegen een sociale huurprijs gedurende 2 jaar

  • Na 2 jaar heb je de mogelijkheid de woning te kopen voor een vooraf bepaalde kostprijs.

  • Liever langer huren? Je hebt nog 5 jaar lang het recht de woning te kopen

Inschrijven
Schrijf je, zodra dat kan, in voor één van de INC kluswoningen. Deze vind je bij het woningaanbod. Selectie vindt plaats op basis jouw jaarinkomen, je motivatie en een persoonlijk kennismakingsgesprek.
Optie nemen
Tijdens de optieperiode maak je een plan van aanpak waarin je laat zien hoe je de woning wilt (ver)bouwen en wat je met het beschikbare klusbudget gaat doen.
Bouw je woning
Je krijgt 1 jaar de tijd om je woning (af) te bouwen. Hierna ga je de woning minimaal 2 jaar huren totdat je hem kunt kopen.
Huren of kopen?
Na 2 jaar heb je gedurende 5 jaar lang het recht om de woning over te kopen tegen een vooraf bepaalde kostprijs die vast staat. Hopelijk kan je nu wel een hypotheek krijgen en is je woning misschien inmiddels in waarde gestegen!

Let op: de inschrijving is nog niet geopend. Welke woningen via INC beschikbaar komen maken we binnenkort bekend.