Duurzaam wonen

De woningen in Post Apeldoorn krijgen geen gasaansluiting. Je kunt dus geen CV-ketel plaatsen of koken op gas. Steenvlinder realiseert luchtkanalen naar het dak. Op deze kanalen kun je een ventilatiewarmtepomp aansluiten. Deze warmtepomp zorgt ervoor dat de woning verwarmt kan worden voor middel van vloerverwarming, maar zorgt ook voor warm water voor de douche en kraan en verse lucht in huis.

De energie om te verwarmen haalt de warmtepomp uit de afvoer van relatief warme binnenlucht, indien nodig elektrisch ondersteund. Een warmtepomp werkt op elektriciteit. Je bent dus écht duurzaam bezig als je een deel van je eigen elektriciteit opwekt door zonnepanelen op het dak.

Isolatie

Goede energiezuinige installaties zijn belangrijk, maar het begint met het goed isoleren van je woning waardoor de energievraag minder wordt. Hoe je de woning kunt isoleren is te zien in de Bouwwijzer. Het is mogelijk om zonnepanelen op ‘jouw deel’ van het dak te leggen.

Waar jij precies je zonnepanelen kunt leggen is te zien in het kluspaspoort van jouw woning. Steenvlinder zal een dakdoorvoer, dan wel loze leiding aanleggen waarmee je de zonnepanelen kunt verbinden met je woning.

Als je de woning isoleert zoals omschreven in de Bouwwijzer dan heeft jouw woning het energielabel A++. Je woont dus straks zeer energiezuinig in het monument en dat zal je terugzien in je energiekosten.

Aanmelden Nieuwsbrief Postkantoor Apeldoorn

Meld je aan via onderstaand formulier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan van ons als eerste nieuws over de ontwikkelingen. Mocht er een (digitale) bijeenkomst of open dag worden georganiseerd, dan krijg je hierover uiteraard ook bericht.