Postkantoor

Apeldoorn

Postkantoor, Apeldoorn

Wonen in een oud postkantoor. Dat klinkt geweldig! En dat is het ook. Zelf je indeling bepalen van een appartement in dit historische gebouw is een unieke kans om te wonen zoals jij dat wilt.

Daarnaast bepaal je hoe je het afbouwt: ga je het zelf doen, met twee rechterhanden, of bij minder kluservaring, door een aannemer. Ofwel, je kan ook zelf bepalen wat je budget wordt. Door zelf de regie te voeren heb je straks een unieke woning waar je jaren met plezier gaat wonen. Met trots kan jij straks zeggen: “dit heb ik zelf bedacht en gedaan”.

We gaan tot en met de zomer van 2021 het product verder uitwerken en bespreken. We houden je daar graag van op de hoogte. Zeker in dit najaar, als we de verkoop willen starten van de beoogde 17 kluswoningen. 

Hoe groot de woningen worden en met welke prijzen deze straks de markt op gaan, daarover komen wij dus later op terug met meer informatie. Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen, schrijf je dan in via ons interesseformulier. 

Open dag

Kom langs op zaterdag 23 oktober om een kijkje te nemen in het historische pand, meer te ontdekken over kluswoningen en alvast met ons kennis te maken! Meld je aan en kies welke tijd het beste voor jou uitkomt.

Kun je niet komen? Geen zorgen, er volgen de komende maanden nog meer mogelijkheden om het pand te bezoeken.

Let op: prijzen en verkoopinformatie zijn nog niet bekend. Eind dit jaar weten we hier meer over. 

Planning

Begin 2021
Start onderzoeken
Zomer 2021
Conceptontwikkeling
Eind 2021
Start verkoop

Veelgestelde vragen

Kluswoningen

Wat is een kluswoning?
Een kluswoning is een lege woning waar jij zelf de regie neemt over hoe je de woning indeelt en afbouwt. In De Bovenboog komen 16 kluswoningen. Elke woning met eigen uitdagingen en mogelijkheden die in een kluspaspoort worden uitgewerkt. De meterkast krijgt een vaste plek en de (nuts) kabels en leidingen leggen wij tot daar aan. Ook wordt de riolering aangelegd op een vaste plek in de kluswoning. Jij bepaalt en bouwt jouw indeling
Hoeveel klusbudget heb ik nodig?
Dat ligt aan wat je zelf gaat doen en wat je laat doen. En door wie. Vraag alvast rond in jouw familie en vriendenkring of iemand eerder heeft verbouwd of een idee heeft van kosten en inspanning. En let op, dit is een volledige verbouwing: alle muren, kabels en leidingen moeten aangelegd worden. En de afwerking is uiteraard ook belangrijk om mee te tellen. Deze kosten kan je al per m2 bijvoorbeeld gaan berekenen. Installatiekosten voor bijvoorbeeld ventilatie en aansluiting van een eigen warmtepomp zijn tevens belangrijke kosten om rekening mee te houden. In de optieperiode ga je alle verbouwkosten nader onderzoeken. Je krijgt een gratis schetsessie bij een architect die jouw indeling op maat schetst. Met deze schets kan je al offertes gaan aanvragen bij aannemers om er achter te komen wat jouw verbouwing gaat kosten.
Wat is een kluspaspoort?
Elke woning heeft een eigen kluspaspoort. In dit paspoort zie je precies hoe je de woning van ons krijgt opgeleverd en lees je de bouwregels.
Wat moet ik zelf nog doen in de kluswoning?
Alles wat ontbreekt op de tekeningen in het kluspaspoort, zoals in sommige gevallen verdiepingsvloeren en trappen, maak je zelf. Ook vervang je bijvoorbeeld in de gymzaalkavels zelf de kozijnen. Op de kluspaspoorten is dit aangegeven met KP (plaatsen door koper).
Mag ik uitbouwen?
Wij stellen conform een basisontwerp een omgevingsvergunning ter beschikking. Bij de overdracht van de kluswoning wordt de tenaamstelling van deze vergunning overgeschreven naar de koper. Bij een wijziging in dit basisontwerp vraag je zelf een aanpassing van de vergunning aan bij de gemeente Uithoorn. (zoek ook zelf de regels op over vergunningsvrij uitbouwen)
Mag ik de meterkast verplaatsen?
Nee, de meterkast is op een vaste plek ingetekend en afgestemd met de toeleveringspartijen. Die leggen alles aan conform tekening.

Koop

Wanneer kan ik de kluswoning kopen?
Als je de woning wilt kopen, dan teken je uiterlijk na 12 weken optieperiode de koopovereenkomst bij je koperscoach. Je hebt vervolgens 1 maand de tijd om je hypotheek te regelen.
Wanneer worden de kluswoningen opgeleverd?
In de zomer van 2021 starten wij met het klusrijp maken van het gebouw. De kluswoningen kunnen definitief ‘klusrijp’ worden geleverd aan de kopers in de periode tussen maart 2022 en september 2022.
Hoe lang heb ik de tijd om de kluswoning af te bouwen?
Na oplevering van de kluswoning heb je 1 jaar de tijd om de woning af te bouwen.
Is er zelfbewoningsplicht?
Na oplevering van de kluswoning sta je minimaal 1 jaar op dit adres ingeschreven in het gemeentelijke bevolkingsregister.

Optieperiode

Wat is een optie?
Een optie is een reservering van een kluswoning. Een optieperiode duurt 12 weken waarin je jouw mogelijkheden onderzoekt. Wat voor huis wil je? Welke materialen wil je gebruiken? Kun je het betalen? Na de 12 weken besluit je of je de kluswoning wilt kopen.
Hoe kan ik een optie nemen op een kluswoning?
Begin december ontvang je van ons een mail waarin we je vragen voor welke woning(en) jij in aanmerking wilt komen. Op basis van je voorkeur en datum van inschrijving worden de opties toegewezen.
Wat als meerdere mensen een optie op dezelfde kluswoning willen?
Indien meerdere mensen een optie op dezelfde woning willen dan wordt de optie aangeboden aan degene die zich het eerste heeft ingeschreven. Uit de praktijk blijkt echter dat een latere inschrijving niet minder kans maakt. Niet elke vroege inschrijver wil namelijk daadwerkelijk een optie nemen.
Wat kost een optie?
Een optie kost eenmalig € 300,-. Als je na de optieperiode overgaat tot koop dan wordt dit bedrag verrekend.
Wat doet een koperscoach?
Onze koperscoach begeleidt je intensief in de optieperiode. Zij zorgt voor een zetje in de goede richting en organiseert (digitale) bijeenkomsten met de andere kopers, jouw toekomstige buren. En zij kan je in contact brengen met ons netwerk: bijv. een architect, een duurzaamheidsexpert en financieel adviseur. Zo ga je goed voorbereid van start!
Tot welke documenten heb ik toegang in mijn optieperiode?

Tijdens de optieperiode krijg je een persoonlijke inlogpagina op de website. Op deze pagina vind je alle benodigde documenten:

  • Handboek
  • Bouwwijzer
  • Vergunningsstukken
  • Inrichting openbare ruimte
  • Kaveltekeningen
  • Concept koop-/aanneem overeenkomst
  • Presentaties
  • Splitsingsakte en VVE stukken
  • Boringen bodemlussen

Steenvlinder

Wie is Steenvlinder?

Steenvlinder is de ontwikkelaar van De Bovenboog. We realiseren kluswoningen in bestaande gebouwen waar je als koper zelf aan zet bent om de woning af te bouwen zoals jij dat wilt. Wij geloven dat als je zelf mag beslissen hoe je woont, dit je meer woonplezier geeft!

Wie is Steenvlinder INC?
Steenvlinder INC is de maatschappelijke tak van Steenvlinder. INC helpt mensen met een afstand tot de woningmarkt om een eigen huis te realiseren. Iedereen die nu geen huis kan kopen, maar wel durft aan te pakken om zelf bouw- en klusuren te steken in hun droomhuis, krijgt
Hebben jullie ook andere klusprojecten?

Inmiddels hebben we al meerdere mooie klus- en zelfbouwprojecten gerealiseerd. Neem een kijkje op onze website om te zien welke: steenvlinder.nl/projecten.

Deze klussers gingen je voor!

Bekijk hier de bouwverhalen van andere klussers.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Lisa Rog.
Lisa helpt je graag verder als je specifieke vragen hebt over de mogelijkheden van de klushuizen.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden Nieuwsbrief Postkantoor Apeldoorn

Meld je aan via onderstaand formulier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan van ons als eerste nieuws over de ontwikkelingen. Mocht er een (digitale) bijeenkomst of open dag worden georganiseerd, dan krijg je hierover uiteraard ook bericht.

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2021 Copyright | Privacyverklaring