• Birckhoeve

Hoe werkt het?

Steenvlinder bouwt vier aaneengesloten cascowoningen van CLT-hout. Deze woningen worden als basiswoning, zonder aanvullende gevelopties verkocht. Omdat het vier casco woningen zijn heb jijzelf de regie over hoe de buiten- én binnenkant van de woning er uit komt te zien.

Wanneer je een woning toegewezen hebt gekregen neem je een optie op de woning. Wij reserveren de woning voor je en je doorloopt samen met onze koperscoach de optie periode van twee keer 6 weken. Tijdens deze optie periode ga je met onze professionals aan de slag om de woning te ontwerpen, opties in de gevel en het dak worden met je besproken en je onderzoekt of je plannen haalbaar en uitvoerbaar zijn.

Als je na de optieperiode besluit de woning te kopen gaan wij aan de slag met het bouwen van het casco. Zodra wij klaar zijn leveren we de woning aan je op en ga je zelf aan de slag met het bouwen van de binnenkant van de woning.

Moet ik handig zijn?

Steenvlinder probeert met deze CLT woningen een brug te slaan tussen álles zelf doen (of regelen) en een kant en klaar huis opgeleverd krijgen. Het is eigenlijk een nieuwbouw-klushuis. Wij bouwen het voor je, we hebben al een vergunning geregeld en het voldoet aan alle nieuwbouw eisen. Jij hebt alle vrijheid voor de binnen indeling. 

Toegegeven, het is fijn als je affiniteit hebt met klussen of bouwen. En als je creatief bent of een duidelijk beeld hebt bij wat je wilt voor je woning. Je hoeft het niet allemaal zelf te maken, maar je maakt wel een hoop beslissingen. Daarnaast, als wij klaar zijn, moet je nog aan de binnenkant aan de slag. Je kunt hiervoor iemand inhuren, maar er zijn zeker dingen die je zelf kunt doen of die je kunt leren. Als je er maar voor open staat!

Veelgestelde vragen

Proces

Wat is een optie?

Als je een optie neemt op een woning betekent het dat wij deze voor je reserveren. Je hebt het eerste recht om de woning te kopen. Gedurende 12 weken ga je uitzoeken of dat haalbaar is.

 • Je betaalt €500,- en wij reserveren de woning voor 12 weken. In die tijd kan jij je verdiepen in alle beschikbare informatie, samen met jouw Koperscoach*.
 • Je gaat in de optieperiode samen met de Koperscoach en onze projectarchitect jouw woning verder vormgeven. Je beslist ook welke extra woningopties je eventueel wilt.
 • Na totaal 12 weken optie hak je de knoop door; ik ga er voor of zie er vanaf. Ga je door? Dan tekenen we de koopovereenkomst en verrekenen we de betaalde optievergoeding in de koopprijs. Ook leggen we vast hoe jouw huis gebouwd wordt: als basiswoning of met gekozen woningopties.

*De optieperiode is opgedeeld in 2 x 6 weken. Onze Koperscoach én jijzelf kan de optieperiode binnen 6 weken stopzetten, bijvoorbeeld als tijdens de optie blijkt dat je het project niet tot een succesvol einde kunt brengen.

Welke kosten betaal ik?

De optie kost €500,- en wij reserveren de woning dan twee keer 6 weken voor je. Besluit je om door te gaan, dan betaal je bij ondertekening van het koopcontract een reserveringsvergoeding van €5.000,-. Beide bedragen worden in mindering gebracht op de koopprijs, bij de levering door te notaris.

Het kán zijn dat je in de optieperiode andere kosten maakt, bijvoorbeeld voor een externe adviseur, een taxatie, offerte o.i.d. Door veel informatie aan jou te verstrekken, zorgen we dat die kosten beperkt blijven.

Wat is jullie planning?

Zodra 75% van de woningen is verkocht en het koopcontract is getekend, gaan wij aan de slag om de cascowoning - samen met de eventueel gekozen woningopties - te bouwen. Tegelijkertijd werk jij je plannen voor de binnenkant verder uit en bereid je zo veel mogelijk voor. Jouw Koperscoach staat altijd voor je klaar. We verwachten de cascowoning in de loop van 2023 op te kunnen opleveren. Daarna heb je één jaar de tijd om de woning af te bouwen.

Woning

Wat is een basiswoning?

De basiswoning en bijbehorende prijs is wat je terugvindt in het Kluspaspoort. Dit is het uitgangspunt voor de bouw, je hebt de keuze uit verschillende gevelmaterialen binnen de basis categorie. Daarnaast hebben wij aantal woningopties, hiervoor geldt een meerprijs. Ook kan je kiezen voor gevelmaterialen in een andere categorie, hiervoor geldt ook een meerprijs. Je vindt dit allemaal terug in de bouwwijzer.

Wat zijn woningopties?

Dit zijn keuzes die je kunt maken om je woning nog lichter en ruimer te maken. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een groter kozijn, of een dakopbouw of dakkapel op de eerste verdieping. De woningopties en meerprijzen vind je terug in de bouwwijzer.

Daarnaast maak je keuzes voor de materialen in je gevel. Die zijn onderverdeeld in categorieen en vind je ook terug in de bouwwijzer.

Heb je een optie op de woning, dan vragen we je na uiterlijk 12 weken, bij het ondertekenen van de koopovereenkomst, om de keuzes voor eventuele woningopties vast te leggen. 

Inschrijving

Waar kan ik me inschrijven?

Op onze aanbodpagina kun je alle woningen bekijken en schrijf je je in op je favoriete woning.

Hoe vindt de toewijzing plaats?

De toewijzing van de woning vindt plaats op basis van volgoorde van  inschrijving. Na inschrijving ontvang je van ons bericht. Als je een woning krijgt toegewezen, kan je een optie nemen.

Kan ik een bod uitbrengen op de woning(en)?

Nee, Steenvlinder werkt met vaste prijzen voor de basiswoning en woningopties. Toewijzing vindt plaats op basis van loting.

Dit verzorgt Steenvlinder

Birckhoeve
 • Een volledig gebouwde, casco woning in CLT-houtsysteem
 • Een vergunning voor de woning (incl. afbouw van de binnenkant)
 • Een bodemwarmtelus in de grond
 • Uitgebreide documentatie, zoals een bouwwijzer
 • Begeleiding van onze koperscoach
 • Een schetsontwerp van de binnen- en buitenkant van je woning.
 • Eventueel gekozen woningopties. (dakkapel, kozijnen)

Hier ga jij mee aan de slag

Birckhoeve
 •  Het ontwerpen van de plattegronden, samen met de architect van steenvlinder
 •  Het (laten) afbouwen van de binnenkant. 
 •  Plaatsen van binnenwanden en -deuren
 •  Het aanleggen van de complete installaties: elektra, loodgieter, warmtepomp, vloerverwarming etc.
 •  Het ontwerpen en aanleggen van je eigen tuin

Ontwerp je huis en laat het bouwen

Ontwerp het

Lijkt het je wat om zelf invloed te hebben op het ontwerp? Lukt het je  financieel om dit te doen? Vind je het leuk om het 'anders' te doen en hiervoor de tijd te nemen? Schrijf je dan in en neem een optie om met je droomhuis te starten. Je kan hier zelf het ontwerp afmaken en duurzaam afbouwen.

Casco opgeleverd

Tijdens de optieperiode ontwerp je met onze architect jouw droomhuis. Een aantal elementen worden vastgelegd zoals de postie van de leidingschachten en de trap. deze informatie moet mee naar de fabriek. Zodra alles compleet is wordt het CLT casco in de fabriek op maat gemaakt. Wij leveren vervolgens de woning als casco op, op jouw kavel. 

Zelf afbouwen

Casco opgeleverd betekent: van binnen leeg. Er is alleen een meterkast met aansluitingen. Je gaat zelf aan de slag om de woning verder in te delen en af te bouwen. De indeling heb je al besproken met onze architect. Je kunt óf zelf aan de slag met onze bouwwijzer óf huurt een aannemer in. 

Meld je aan & blijf op de hoogte!
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van onze planning.
Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer