Mijn Eigen Wiericke

Nieuwerbrug

Hoe werkt het?

Heb je altijd al je eigen huis willen bouwen en besluit je om een optie te nemen op een kavel, dan betaal je € 500,- optievergoeding. Hiermee reserveren wij jouw kavel exclusief voor jou gedurende maximaal zes weken. Na zes weken is het mogelijk om de optieperiode eenmalig kosteloos te verlengen met nog eens zes weken. Tijdens deze optieperiode onderzoek je de haalbaarheid van jouw plannen voor je woning. Onze Koperscoach begeleidt je hierin. Ze beantwoordt je vragen, helpt je op weg en brengt je waar nodig in contact met het netwerk van Steenvlinder. Ben je na je optieperiode overtuigd van jouw plannen dan teken je de koopovereenkomt. Hierna wordt alles in werking gezet voor oplevering en kunje gaan starten met bouwen.

 • Optie nemen

  Neem je een optie dan betaal je 500,- en reserveren wij de kavel 6 weken voor je. Je ontvangt een persoonlijk inlogpagina met toegang tot alle benodigde documentatie en jouw eigen koperscoach om je tijdes het proces te begeleiden.


 • Mogelijkheden onderzoeken 

  Wat voor huis wil je? Hoe duurzaam ga je bouwen? Wat gaat het kosten en kan ik het betalen? Tijdens jouw optie periode onderzoek je al je wensen en mogelijkheden. Jouw koperscoach staat voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.


 • Koopovereenkomst ondertekenen

  Als je overtuigd bent van je plannen teken je aan het eind van de optieperiode de koopovereenkomst bij jouw koperscoach.


 • Eigenaar van de grond

  Nadat je bij de notaris bent geweest wordt de grond bouwrijp aan je opgeleverd. Je bent nu eigenaar van de grond. 


 • Jouw huis bouwen

  Vanaf nu heb je twee jaar de tijd om jouw huis te bouwen. 


Veelgestelde vragen

Proces

Wat is een optie?

Als je een optie neemt op een kavel betekent het dat wij deze voor je reserveren. Je hebt het eerste recht om de kavel te kopen. Gedurende 6 weken ga je uitzoeken of dat haalbaar is.

 • Je betaalt €500,- en wij reserveren de woning voor 6 weken. In die tijd kan jij je verdiepen in alle beschikbare informatie, samen met jouw Koperscoach*.
 • Na de optie periode optie hak je de knoop door; ik ga ervoor of ik zie ervan af. Ga je door? Dan tekenen we de koopovereenkomst en verrekenen we de betaalde optievergoeding in de koopprijs.

*De optieperiode is 6 weken. Onze Koperscoach én jijzelf kan de optieperiode na de eerste 6 weken eenmalig verlengen met nogmaals 6 weken.

Welke kosten betaal ik?

De optie kost €500,- en wij reserveren de kavel dan  6 weken voor je. Besluit je om door te gaan, dan betaal je bij ondertekening van het koopcontract een reserveringsvergoeding van €5.000,-. Beide bedragen worden in mindering gebracht op de koopprijs, bij de levering door te notaris.

Het kán zijn dat je in de optieperiode andere kosten maakt, bijvoorbeeld voor een externe adviseur, een taxatie, offerte o.i.d. Door veel informatie aan jou te verstrekken, zorgen we dat die kosten beperkt blijven.

Inschrijving

Waar kan ik me inschrijven?

Op onze aanbodpagina kun je alle kavels bekijken en schrijf je je in op je favoriete kavel.

Hoe vindt de toewijzing plaats?

De toewijzing van de woning vindt plaats op basis van volgorde van inschrijving. Na inschrijving ontvang je van ons bericht. Als je een woning krijgt toegewezen, kan je een optie nemen. Is jouw kavel al onder optie dan kom je automatisch op de reservelijst.

Kan ik een bod uitbrengen op de woning(en)?

Nee, Steenvlinder werkt met vaste prijzen.

Meld je aan & blijf op de hoogte!
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van onze planning.