Menno & Remke Boskoop

Zelf bouwen

Menno en Remke knappen een oud klaslokaal op in De Meesterproef Vlaardingen: "We liggen mooi op schema!"

En dat is fijn, want bij zelfbouw moet je veel zelf in de gaten houden. Je ontwerp, je budget, je tijd. Het is organiseren en aanpakken. Zelf of met een aannemer. Wat je maakt is nu, hoe je woont is straks de lange termijn. Die je zelf bent gestart.

Jouw eigen thuis bouwen en klussen?

Een huis bouwen of een woning verbouwen is een proces wat je stap voor stap aangaat bij Steenvlinder. Wij begeleiden je van optie tot bouw.

Jij bent zelf de baas over bouwstijl, materiaalkeuze en afwerking van jouw eigen woning. Logisch eigenlijk, want jij weet precies hoe je het liefst woont. Wij weten wat je zoal moet uitzoeken, daarom is onze koperscoach betrokken tijdens jouw optieperiode: die is 12 weken en bedoeld om je goed voor te bereiden op de mogelijkheden tot het (ver)bouwen van jouw droomwoning. Lees meer over hoe ons koopproces werkt bij 'Veelgestelde vragen' hieronder.

 • De voordelen van een zelfbouwkavel / kluswoning via Steenvlinder:

  • Vast product, vaste prijs
  • Begeleiding van onze Koperscoach
  • Inclusief een eigen warmtelus
  • Uitgebreid netwerk van adviseurs

“Dit kan echt alleen maar als je zelf gaat bouwen”

- Klusser Marion, project Metamorfose Rijswijk

Marion en Sjoerd gingen er volledig voor: hun eigen penthouse afbouwen in een voormalig kantoorpand in Rijswijk. Of ze zelf echte klussers waren wisten ze niet. Het is een kwestie van aanpakken en stap voor stap de puzzle willen aangaan. Dan heb je wel alles zelf in de hand en maak je wat je zelf leuk vindt! Zo maakten ze een koffiehoekje in hun slaapkamer, want, zo vertelt Marion enthousiast: "We houden van koffie op zondag in bed." 

Hoe werkt het?

 • Wij publiceren een verwacht project via de nieuwsbrief van Steenvlinder, onze website en onze socials.

 • Wij onderzoeken de mogelijkheden van de locatie. Dit kan een half jaar tot soms wel twee jaar duren, afhankelijk van bestemmingsplannen en vergunningstrajecten.
 • In de tussentijd: denk mee, doe mee. We organiseren de eerste informatiedagen en sturen enquêtes over wensen, binnen de gestelde mogelijkheden.
 • Zodra onderzoeken en vergunningen gereed zijn, maken wij het product verder op: een kavelpaspoort wordt dan opgemaakt.
 • Wij publiceren de kavelpaspoorten, waarin de prijzen, het proces en de planning samengevat worden, samen met de plattegronden en bouwregels.
Wij omschrijven deze stappen om inzicht te geven dat een ontwikkeling van een locatie een lange periode in beslag kan nemen. Uiteraard doen we er alles aan om je goed te blijven informeren.

In de Nijverheid Leiden verkocht Steenvlinder in 2019 24 zelfbouwkavels en 23 kluswoningen. En 25 klus-huurwoningen via Steenvlinder INC. In 2020 zijn de eerste zelfbouwers en klussers begonnen met het maken van hun droomwoning.

Een unieke woning gemaakt van hout, op een groene plek nabij de stad. Je vindt het op Birckhoeve in Rijswijk! Er zijn al 3 kluswoningen gerealiseerd op het erf. De stallen zijn omgebouwd tot prachtige woningen.

In Mijn Eigen Wiericke starten we in het najaar van 2021 met een nieuw product: een CLT houtbouw woning die je casco krijgt opgeleverd, zodat je aan de binnenkant alle vrijheid hebt om te klussen. 

In de media - uitgelicht

"Bouwen moet weer van de mensen zijn"

- Marnix Norder, ambassadeur 4.0 energy housing

Een betaalbare, vrijstaande nieuwbouwwoning: bestaat dat nog? Het bestaat! In Almere bouwen de bewoners van WikiHouse De Stripmaker hun eigen betaalbare woning. WikiHouse is een duurzame houtbouw methode. Het bouwen met hout is veel minder milieubelastend dan bijvoorbeeld beton en baksteen. Ook zorgt de computergestuurde CNC-frees ervoor dat de hoeveelheid bouwafval zo klein mogelijk is.

Deze zelfbouwers gingen je voor!

Bekijk hier de bouwverhalen van andere zelfbouwers en klussers.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2022 Copyright | PrivacyverklaringDisclaimer