Nijverheid

Leiden

Zelfbouwen in De Nijverheid, Leiden

In de Nijverheid Leiden verkocht Steenvlinder in 2019 24 zelfbouwkavels en 23 kluswoningen. En 25 klus-huurwoningen via Steenvlinder INC. In 2020 zijn de eerste zelfbouwers en klussers begonnen met het maken van hun droomwoning.

Unieke woningen waar iedereen zelf mocht bepalen hoe de woning eruit komt te zien, zeker ook van binnen. Want, alleen jij weet hoe je het liefste woont en hoe dat eruit ziet. Het is jouw keuze waar de keuken geplaatst wordt, met doorkijk naar het achtertuintje of juist liever naar de voorkant. Het lijkt onbelangrijk, maar als je ergens jaren met plezier wilt wonen, waarom zou je niet zelf bepalen wat de indeling wordt? En wat de kwaliteit van de afwerking wordt? Hier in de Nijverheid wonen straks allemaal aanpakkers. En daar zijn we heel trots op! Want kijk eens wat zij voor elkaar krijgen. Woningen waar je zo trots op mag zijn als een huis!

    Zelfbouwen in De Nijverheid

    In de Nijverheid Leiden bouwen 24 zelfbouwers een nieuwe woning. Voor henzelf, voor hun gezin, en ze beginnen allemaal met het heien van palen en het leggen van de fundering. De huizen zelf zijn straks allemaal anders, door eigen architecten ontworpen en door verschillende aannemers gebouwd. Zo zien we houten casco’s omhoog rijzen of stenen vakkundig omhoog gestapeld worden. Iedereen heeft hier zelf de regie op gevoerd.

    Zo ziet het er straks uit!

    Het is nog maar een schets, maar op basis van de ingediende tekeningen van de zelfbouwers, komt het zelfbouwwijkje er straks zo uit te zien. 24 verschillende ontwerpen, aan elkaar. We proberen zoveel mogelijk de nieuwe ontwikkelingen bij te houden en met foto’s en verhalen te delen. Fiets of rij er zelf ook een keertje langs om de bouw te volgen. Echt stoer om te zien!

    Locatie