• Schiedam

Vadapark

Wageningen

Aan de slag in Vadapark Wageningen

Vele Wageningers herinneren zich nog de grote VADA drukkerij aan de Costerweg 5,7. In 2012 is het oude pand gesloopt. Steenvlinder wil woningen realiseren op het braakliggende terrein. Vanuit de gemeente is een startnotitie vastgesteld, daarmee konden we van start met het participatietraject.

Belangrijk uitgangspunt voor de ontwikkeling is dat het een mix van doelgroepen en type woningen wordt. Met een variatie in vierkante meters, hoogtes en mate van afbouw. We willen een groen, stedelijk plan ontwikkelen waar we streven naar een gemêleerde buurt met mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en portemonnees. Samen geven zij nieuwe energie aan dit unieke buurtje van Wageningen! ‘Samen gezond en stedelijk wonen in het groen.’ 

Participatie

Voor de omwonenden en gebruikers van het gebied is het belangrijk dat we goede gesprekken hebben over de plannen. Maar ook voor jou als toekomstige bewoner. Wat vind je belangrijk? En hoe kan dit goed aansluiten op de bestaande wijk? 

De participatie is inmiddels van start. De inschrijving voor de werkgroep is gesloten

De resultaten en aanbevelingen uit de werkgroep worden (zoveel als mogelijk) meegenomen in de Nota van Uitgangspunten. 

In de media - uitgelicht

Help! Ik zoek een huurwoning

Maandag 6 september 2021 - Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen, zo stelt ook Pointer, het onderzoeksjournalistieke programma van KRO/NCR. Huub laat vanuit zijn kluswoning van Steenvlinder INC zien hoe hij nu huurt, klust en op termijn zijn woning kan kopen.

Wonen buiten de box

Zondag 21 maart 2021 - In de uitzending van VPRO Tegenlicht, 'Wonen buiten de box', vertelt Marnix Norder vanuit ons zelfbouwproject De Nijverheid in Leiden over een bewuste keuze om betaalbaar te ontwikkelen voor diverse doelgroepen.

Planning

 • Mei 2022

  Vaststellen startnotitie gemeenteraad en start participatie

 • Najaar 2022 en voorjaar 2023

  Participatie met buurt en geïntresseerden

 • 2023
  Opstellen omgevingsplan
 • 2024
  Aanvraag omgevingsvergunning
 • 2024
  Start verkoop

In de media:

Adres: Costerweg 5 – 7, Wageningen

Bepaal zelf hoe je wil wonen

Joep en Iris bouwden in Leiden hun eigen huis van hout. Van sterk CLT hout, Cross Laminated Timber. Het resultaat is een krachtig en tegelijkertijd zacht en warm huis, helemaal ingedeeld en ingericht op hun gezinsleven. Wij geven de nieuwe bewoners straks in Wageningen ook het vertrouwen om zelf te bepalen hoe zij willen wonen en hoe dat eruit ziet.

Wil je zo’n kans niet missen?

Meld je dan aan als geïnteresseerde. We houden je via mailings op de hoogte van de ontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
herontwikkeling Costerweg 5-7 Wageningen