Samen eerste stappen in Wageningen

Aan de Costerweg in Wageningen ligt het terrein van de voormalige VADA drukkerij. De startnotitie voor de herontwikkeling van het gebied is nu vastgesteld door het College van B&W en doorgestuurd naar de gemeenteraad. Dit betekent dat we ons voorbereiden op de eerste stappen om hier een groene en gemêleerde wijk te ontwikkelen met verschillende zelfbouwproducten.

Er is ruimte voor 160 tot 240 woningen. Wij gaan met de buurt en geïnteresseerden onderzoeken hoe en waar we zelfbouw kunnen realiseren voor woningzoekenden van verschillende leeftijden en portemonnees. Voor 50-ers, senioren, maar ook gezinnen die net beginnen of meer ruimte nodig hebben voor de pubers.

Als zelfbouwontwikkelaar, ontwikkelen we voor mensen die zelf de regie nemen over hoe zij willen wonen. Dat doen we in de vorm van kluswoningen, zelfbouwkavels en casco nieuwbouwwoningen die bewoners zelf kunnen afbouwen, individueel of als groep. Zelfbouwers zijn enorm trots op hun woning (groot/klein/duur/goedkoop) die ze zelf bedacht en/of gebouwd hebben. Het samen met je buren bouwen aan je eigen huis en buurt leidt tot een enorme saamhorigheid en sterke community. Dit begint al tijdens het maken van de plannen waar zowel de directe omwonenden en gebruikers van het gebied, als de nieuwe bewoners bij betrokken worden.

In mei verwachten we de vaststelling van de startnotitie door de Gemeenteraad van Wageningen. Daarna starten we een breed participatietraject. Aan het begin van dit traject vertellen we wat meedoen aan de participatie inhoudt en lichten we de kaders toe waarover meegedacht kan worden. We maken participatie zo toegankelijk mogelijk. De een wil misschien actief meedoen in een werkgroep, de ander staat niet echt te trappelen, of heeft weinig tijd, maar wil wel graag op de hoogte blijven. We zorgen dat iedereen die dat wil betrokken blijft en mee kan doen. Zo worden altijd tussentijdse resultaten met je gedeeld via informatieavonden en nieuwsbrieven.

We kijken uit naar de respons en inbreng van omwonenden, maar ook de woningzoekenden. Het is investeren in de lange termijn. Samen geven zij nieuwe energie aan dit unieke wijkje van Wageningen!

 

In de media:

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang 1 keer per maand project informatie, tips en nieuws.