Wij geloven in inclusief

Voor de mensen die niet genoeg verdienen om in aanmerking te komen voor een hypotheek, voor starters, voor ZZP’ers en statushouders, voor al die mensen die zelf willen beslissen hoe ze wonen en die van aanpakken weten, heeft Steenvlinder de stichting Steenvlinder INC opgericht. INC is een stichting die ervoor zorgt dat deze mensen wél hun eigen huis kunnen kopen, op termijn.

Eerst klussen en huren, later kopen.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je nu geen hypotheek kunt krijgen, en daarom een groot deel van de woningmarkt links moet laten liggen. Je bent bijvoorbeeld starter, werkt als zzp'er of je hebt een tijdelijke verblijfsvergunning. Maar je hebt wel zin om aan te pakken en je gelooft in jezelf! Met de juiste kans gaat het je lukken. Voor een kluswoning of zelfbouwproject draai jij je hand niet om. Steenvlinder INC biedt jou die kans.

"Dit is mijn kans! Eindelijk een eigen plek.”

~ Nelske in Leiden

"In m’n eentje krijg ik geen hypotheek. Ik heb geen vast dienstverband en verdien te weinig om iets te kunnen kopen. Mijn huidige huurhuis kost me bijna evenveel als wat ik over een jaar hier ga betalen. Maar hier heb ik meer woonoppervlak, en de mogelijkheid om het binnen vijf jaar te kopen!"

Hoe werkt het?

  • (Ver)bouw je woning met een budget van INC

  • Huur de woning tegen een sociale huurprijs gedurende 2 jaar

  • Na 2 jaar heb je de mogelijkheid de woning te kopen voor een vooraf bepaalde kostprijs.

  • Liever langer huren? Je hebt nog 5 jaar lang het recht de woning te kopen

Inschrijven
Schrijf je in voor een beschikbaar project. Selectie vindt plaats op basis jouw jaarinkomen, je motivatie en een persoonlijk kennismakingsgesprek.
Optie nemen
Tijdens de optieperiode maak je een plan waarin je laat zien hoe je de woning (ver)bouwt en wat je met het beschikbare klusbudget gaat doen.
Bouw je woning
Je krijgt 1 jaar de tijd om je woning (af) te bouwen. Hierna ga je de woning minimaal 2 jaar huren totdat je hem kunt kopen.
Huren of kopen?
Na 2 jaar heb je gedurende 5 jaar het recht om de woning over te kopen tegen een vooraf bepaalde kostprijs die vast staat. Hopelijk kan je nu wel een hypotheek krijgen en is je woning sindsdien in waarde gestegen!

Wonen in een oud postkantoor. Dat klinkt geweldig! En dat is het ook. Dit historische gebouw is een unieke kans om te wonen zoals jij dat wilt. Eind 2021 wordt bekend hoeveel INC woningen er in het oude postkantoor komen en hoe jij je kunt inschrijven. 

In Uithoorn staat een mooi, karakteristiek jaren '50 gebouw dat jarenlang als basisschool in gebruik is geweest: de Bovenboog. Er worden 3 kluswoningen beschikbaar gemaakt voor INC deelnemers. De toewijzing van deze woningen is inmiddels voltooid.

In 2021 is een uniek zelfbouwproject in Almere gestart: WikiHouse De Stripmaker. WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. Er zijn 11 woningen beschikbaar via INC.

In de media - uitgelicht

Wonen buiten de box

In de uitzending van VPRO Tegenlicht, 'Wonen buiten de box', vertelt Marnix Norder vanuit ons zelfbouwproject De Nijverheid in Leiden over een bewuste keuze om betaalbaar te ontwikkelen voor diverse doelgroepen. 

Ontdek de mogelijkheden van INC

Meld je hieronder aan voor de  nieuwsbrief van INC en blijf op de hoogte van onze laatste projecten.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!