WikiHouse De Stripmaker, Almere

In Almere Buiten, direct naast de Oostvaardersplassen, ligt De Stripmaker. Op De Stripmaker ontstaat een unieke nieuwe wijk met 27 zelfbouw-WikiHouses. De eerste WikiHousewijk ter wereld! Het project is momenteel in de realisatiefase.

Het WikiHouse-concept stelt mensen in staat zelf een duurzame en energiezuinige woning te ontwerpen én bouwen. Een WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket. Voor Steenvlinder, en INC, draagt dit (houtbouw)project bij aan de ambitie om duurzame(re) woningen te bouwen en een steentje bij te dragen aan een mooiere en gezondere wereld.

In het zelfbouwproject waren zowel koopwoningen (CPO) als huur-koopwoningen via INC beschikbaar. Op de projectwebsite vind je meer informatie over de WikiHouses. Ben je benieuwd naar de verhalen en voortgang van de zelfbouwers? Neem dan verder op deze pagina nog even een kijkje!

Planning

  • 2021
    Ontwerp, productie & start bouw
  • 2022
    Bouw van de WikiHouses

Adres: De stripmaker, Almere

Het ontwerp en bouwproces bestaat uit 4 stappen:

Volg de ontwikkelingen

Zelfbouwers Rowin & Mieke

Rowin & Mieke grepen hun kans om zelf een WikiHouse te bouwen. Van hun huurappartement naar een eigen houtbouw woning! Van een plek waar ze hun buren niet kenden naar een plek waar je elkaar veel helpt en elkaar opzoekt. Vol trots laten ze ons zien wat ze al gebouwd hebben.

Eerste WikiHousewijkje ter wereld

Hart van Nederland bezocht de zelfbouwers op De Stripmaker: het eerste WikiHousewijkje ter wereld. Voor Linda kwam een droom uit om haar woning van hout te bouwen en volgens bouwer Sebastiaan: ‘het huis bouwen is echt simpel!’.

Housing 4.0 Energy

WikiHouse De Stripmaker wordt met hulp van het Europese samenwerkingsproject Housing 4.0 Energy gerealiseerd. Het doel van dit project is om vergeleken met reguliere nieuwbouwwoningen de productiekosten met 25% en de CO2-uitstoot met 60% te verminderen en hiermee een nieuwe markt te ontwikkelen. Steenvlinder INC initiatiefnemer Marnix Norder is ambassadeur van H4.0E.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!