Zelfbouwers Angelique & Ronald: Van kavel naar droomhuis

1 november 2022

Angelique & Ronald wonen samen met hun zonen Rick & Tim in de Vrije Wilg, Dordrecht. Het klusavontuur hebben ze als positief ervaren. “De voordelen die je hebt om zoveel mogelijk de vrije hand te hebben om je eigen droomhuis te ontwikkelen.” Angelique neemt ons mee in hun bouwverhaal. Van kavel naar droomhuis.

Spannende tijden
“Ons klusavontuur begon op Facebook. Daar werden zelfbouwkavels aangeboden door Steenvlinder. Ronald is zich gaan verdiepen of het voor ons haalbaar was om deze uitdaging aan te gaan. Het was corona tijd dus zouden we ons huis nog kunnen verkopen voor een goede prijs? Familie en vrienden vroegen zich af, waar beginnen jullie aan in deze tijd? Ook wij hebben dat soms gedacht, waar doen wij goed aan? Iedereen gaf aan, de huizenmarkt stort helemaal in elkaar. Wij hebben achteraf veel geluk gehad.

Snel en soepel
We besloten contact op te nemen om informatie in te winnen, en later om een optie te nemen op kavel 17. Alles was in gang gezet en we gingen opzoek naar een aannemer die ons huis wilde bouwen. Uiteindelijk paste Selekthuis het beste bij onze woonwensen en budget. Het bouwproces verliep snel en soepel. In totaal van tekening tot bouw, hebben we er zo’n 1,5 jaar over gedaan. We hebben het huis ‘sleutel klaar’ laten opleveren. Voor ons betekende dat: zonder (bij)keuken, vaste kasten, badkamer inrichting en de muurafwerking.

Drie sterke mannen
De aankleding van het huis had ik in mijn hoofd zitten. Die heb ik weten te delegeren naar mijn man en kinderen. Ik had mijn duim gebroken en kon dus niet zelf behangen, schilderen en sausen. Ronald nam de taak op zich om de garage te isoleren en de (bij)keuken, kasten en badkamermeubelen te bouwen. Rick en Tim hebben samen alle vloeren gelegd, Rick heeft het verf en sauswerk op zich genomen. Mijn oudste heeft het huis nog een beetje slim gemaakt en de jongste heeft de hele tuin aangelegd!

Fijn om te wonen
Het is een fijn huis geworden. De jongens hebben de hele bovenverdieping tot hun beschikking. We hebben levensloopbestendig gebouwd, daarom slapen wij beneden. Ik vind het heerlijk, ik heb alles bij de hand en hoef niet meer elke dag die trap op. Dat is ook een reden geweest om te verhuizen. In verband met gezondheidsproblemen werd een huis met drie verdiepingen te groot.

Nu hebben we een huis waar we kunnen blijven, mét toch nog genoeg ruimte! Je zit hier zo in de Biesbosch om lekker uit te waaien met de hond, maar ook zo op de grote uitvalswegen.

Ik ben zo trots dat we dit avontuur met het hele gezin zijn aangegaan. En dankbaar voor alle hulp van onze jongens. We hebben dit samen tot een mooi en compleet huis gemaakt, geheel naar onze wensen. Met de buren die al in ons hofje wonen hebben we leuk contact, het is een heerlijke wijk om in te wonen".

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer