Aan de rand van de Delft ligt de voormalige Evideslocatie aan Jan de Oudeweg.

Nieuwe ontwikkeling Delft

7 september 2022

Aan de rand van de Delft ligt de voormalige Evideslocatie aan Jan de Oudeweg. De ligging, in de buurt van de TU Delft en station Delft Zuid, maakt dit een interessante locatie om gewenste woonproducten aan de woningvoorraad van Delft toe te voegen. Steenvlinder wil hier graag woningen ontwikkelen. Appartementen, die je uiteraard zelf afbouwt. 

De locatie heeft zo zijn uitdagingen. Een voormalig bedrijventerrein pal naast de A13, met een ecologische strook en veel groen. Dat laatste is zeker een onderdeel om te koesteren en op sommige plekken te versterken. Want als er wat groen weg moet, moet wat overblijft wel biodivers, prettig en toegankelijk zijn. Voor nieuwe bewoners én voor de omwonenden. 

Samen bouwen aan een groene wijk
Wat we gaan ontwikkelen, de oppervlakte of hoogte, staat nog nergens in een plan. Maar dat plan willen we wel gaan onderzoeken en uitwerken. Duidelijk moet worden wat er gebouwd kan worden en hoe we de omgeving in gaan richten. Wij geloven dat we door de kennis en kunde van de omgeving, de gemeente én de toekomstige bewoners prettige en groene wijken kunnen realiseren. Wij kijken, als gebiedsontwikkelaar, naar het totale gebied en participatie is een integraal onderdeel van onze werkwijze. 

Oud en Nieuw
Een ontwikkeling is iets nieuws dat contact zoekt met iets ouds. Een verbetering is iets ouds dat juist contact zoekt met iets nieuws. De buurt wordt vanaf de eerste stap bij het plan betrokken. Zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Samen met de buurt en de toekomstige bewoners maken we het passend en haalbaar. Zodat het nieuwe en het oude elkaar leren kennen en elkaar sterker kunnen maken.  

Bekijk hier de projectpagina en schrijf je daar in als geïnteresseerde. Binnenkort starten we het participatietraject.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!