Impressiebeeld Hammerstraat, Rotterdam.

Vers Beton onderzocht kansen vastgoed met maatschappelijke functie in Rotterdam

3 december 2021

En wat bleek? Soms wint het beste plan van het hoogste bod. Daarmee kunnen maatschappelijke functies meer plek krijgen (in panden) in de stad. Want als maatschappelijk moet winnen van het hoogste bod is het vaak een ongelijke strijd, blijkt uit onderzoek van Vers Beton en OPEN Rotterdam.

Een mooi voorbeeld hoe een gedegen plan het kan winnen van het hoogste bod is de Hammerstraat in Rotterdam Noord. Zeven jonge professionals uit Rotterdam deden samen met ons een ontwikkelvoorstel voor de leegstaande school aan de Gemeente. Zij bedachten en onderzochten een maatschappelijk concept gecombineerd met woningen. Steenvlinder helpt straks om de woningen (als kluswoningen) en de maatschappelijke invulling in het pand te realiseren. De gemeente Rotterdam vond het totaalconcept sterk.

Swati Sen Gupta, ontwikkelmanager bij Steenvlinder, staat achter het idee van het filmhuis: “We investeren graag in projecten die van waarde zijn voor de buurt. We zijn erg enthousiast dat deze groep jonge, ondernemende Rotterdammers zich aan de buurt willen verbinden. Niet alleen voor hun eigen woning maar ook een maatschappelijke functie voor de buurt.”

Wat komt er precies?
Op de begane grond komt een filmhuis en op de verdiepingen worden vier gezinswoningen opgeleverd, als kluswoningen. Het ontwerp gaat uit van behoud van karakteristieke opbouw en elementen van het pand: gang, trappenhuis en lokalen. Met subtiele ingrepen maken we de gesloten gevel opener zodat er interactie ontstaat tussen binnen en buiten. De betrokken architect is het Rotterdamse bureau Eklund Terbeek. Steenvlinder is de ontwikkelaar van de transformatie van het pand en levert straks de kluswoningen op aan de initiatiefnemers.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!