Bron: Gemeente Rotterdam

Sint Jansschool, Hammerstraat Rotterdam

Je eigen filmhuis én woning maken in een oude school. Dan blijf je toch altijd thuis!? Zeven jonge professionals uit Rotterdam deden samen met ons een ontwikkelvoorstel aan de Gemeente Rotterdam. Zij bedachten en onderzochten het concept, wij helpen ze straks om de woningen en de maatschappelijke invulling in het pand te realiseren.

Het plan dat Steenvlinder samen met de bewonersgroep heeft ontwikkeld bestaat uit een filmhuis op de begane grond en vier gezins-appartementen op de verdiepingen. Ontwerp gaat uit van behoud van karakteristieke opbouw en elementen van het pand: gang, trappenhuis en lokalen. Met subtiele  ingrepen maken we de gesloten gevel opener zodat er interactie ontstaat tussen binnen en buiten.  De betrokken architect is het Rotterdamse bureau Eklund Terbeek.

Swati Sen Gupta, ontwikkelmanager van Steenvlinder: “Wij zien hier een stoer en weloverwogen initiatief om een leegstaand gebouw te transformeren, in een binnenstedelijk gebied. Wij geloven in mensen zelf de regie te geven over hoe zij graag willen wonen en onze nieuwe bewoners van de Hammerstraat 15 hebben hier de regisseursstoelen al geclaimd. Heel inspirerend en we werken hier met volle overtuiging aan mee. De gemeente Rotterdam vond het totaalconcept sterk. Met de voorgestelde kleine zorgvuldige ingrepen aan de voorgevel wordt de bestaande karakteristiek van het vastgoed gerespecteerd en geborgd. De toekomstige bewoners en exploitanten van het filmhuis zijn al in de tender bevlogen en enthousiast betrokken. ‘Wij zijn erg enthousiast dat deze groep jonge ondernemende Rotterdam zich aan de buurt willen verbinden niet alleen voor hun eigen woning maar ook een maatschappelijke functie voor de buurt.” 

Op woensdag 2 november ben je welkom op de informatieavond. We starten om 19.00 uur. 

Planning

2022
Ontwikkeling ontwerp
2023
Start bouw
2024
Oplevering

In de media:

Aanmelden Nieuwsbrief Sint Jansschool

Meld je aan via onderstaand formulier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan van ons als eerste nieuws over de ontwikkelingen. Mocht er een (digitale) bijeenkomst of open dag worden georganiseerd, dan krijg je hierover uiteraard ook bericht.

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer