Bron: Gemeente Rotterdam

Hammerstraat, Rotterdam

Creëer jouw appartement in Rotterdam-Noord

Verwacht

Je eigen woning maken in een oude school, met een filmhuis in het gebouw. Dan blijf je toch altijd thuis!? Het plan dat Steenvlinder samen met een enthousiaste bewonersgroep ontwikkelt bestaat uit een filmhuis op de begane grond en acht appartementen op de twee verdiepingen, met oppervlakken van 60 m² tot 128 m². En ook jij kan hier straks wonen!

Een groep jonge professionals uit Rotterdam deed samen met Steenvlinder en eklund_terbeek architecten een ontwikkelvoorstel aan de Gemeente Rotterdam. Zij bedachten en onderzochten het concept voor de transformatie van de St. Janschool. Wij helpen ze straks om de woningen en de maatschappelijke invulling in het pand te realiseren. Duurzame en praktische woningen, mét de karakteristieke opbouw, oude tegeltjes en het fraaie trappenhuis.

Naast de appartementen die de initiatiefnemers zelf willen bewonen, worden er meerdere woningen gerealiseerd als zelfbouwwoningen. Deze zelfbouwkavels komen deze zomer in verkoop.

Steenvlinder maakt jouw kavel zelfbouwrijp. We nemen maatregelen om het gebouw duurzamer te maken, werken de openbare ruimtes op hoog niveau af en verzorgen de aansluitingen tot in de meterkast.

Wil jij wonen in de oude school aan de Hammerstraat? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte over het aanbod.

Planning

2021
Start planvorming
Zomer 2023
Start verkoop
Begin 2024
Start bouw

St. Janschool

De oude St. Janschool uit 1913 aan de Hammerstraat is van grote architectonische waarde voor de omgeving. Met kleine, zorgvuldige ingrepen wordt het karakter van het gebouw behouden en worden woningen én een filmhuis toegevoegd.

Erfgoed met nieuwe functies
De charme van de St. Janschool is direct zichtbaar. De gevelornamenten en de hoge glas-in-lood ramen zijn kenmerkend voor het gebouw en als je binnen stapt vangen de lichte entree, het trappenhuis en de kleurrijke tegels je blik. In het ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Eklund_Terbeek wordt de gesloten gevel geopend en nodigt de entree uit tot ontmoeting.

Levendig Rotterdam-Noord
Het Filmlokaal, de culturele ontmoetingsplek rondom film, op de begane grond vormt een belangrijke toevoeging aan het toch zo al levendige Rotterdam-Noord. Daarnaast heb je alle voorzieningen binnen loop- of fietsafstand. Je fietst in 10 minuten naar het centrum en station Noord. 

Locatie:

Aanmelden Nieuwsbrief Sint Janschool

Meld je aan via onderstaand formulier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan van ons als eerste nieuws over de ontwikkelingen. Mocht er een (digitale) bijeenkomst of open dag worden georganiseerd, dan krijg je hierover uiteraard ook bericht.