Marnix Norder op locatie aan de Costerweg, Wageningen.

Steenvlinder te gast bij podcast Vastgoed Gezocht

1 december 2022

In de podcast van BNR Radio ‘Vastgoed Gezocht’ duiken Maarten Bouwhuis en Maarten de Gruyter in de wereld van het vastgoed. Marnix Norder, medeoprichter van Steenvlinder, schoof aan om te praten over zelfbouw. Waarom hebben zelfbouwers een voorsprong op de verhitte woningmarkt. 

Op dit moment hebben rond de duizend woningen in ontwikkeling. Die komen natuurlijk niet allemaal tegelijk op de markt, maar wel zo’n 200 per jaar. Zo ontwikkelen we de komende jaren 160 tot 240 nieuwe woningen aan de Costerweg in Wageningen.

Betaalbaar bouwen
Het is afgelopen tijd alleen maar moeilijker geworden om aan een betaalbare woning te komen. Maar op het moment dat je zelf je eigen woning bouwt, scheelt dat zo tienduizenden euro’s. “Betekent die gekte op de woningmarkt van de afgelopen jaar dan ook het succes van Steenvlinder?”, vroeg Maarten. “Het was juist hartstikke lastig om het ons unieke product te kunnen blijven bieden. De prijzen schieten aan alle kanten omhoog en door de lage rentes stijgen ook de aankoopprijzen de pan uit. Ik hoop dat het weer een beetje afkoelt en we weer wat ruimte krijgen om onze projecten te realiseren”, zegt Marnix. 

Samen met de buurt
Vorige week was de eerste participatiebijeenkomst voor de buurt en geïnteresseerden. Hoe en waar kunnen zelfbouwproducten hier straks een plek krijgen? Belangrijk uitgangspunt is dat het een mix van type woningen wordt die hier straks door de nieuwe bewoners gebouwd kunnen worden. Met een variatie in vierkante meters, hoogtes en mate van afbouw. Want, de een bouwt liever een eigen huis van de grond af aan op, de ander vindt het fijner dat er al een kale woning staat die zij enkel aan de binnenkant afbouwen. 

We willen uiteindelijk een groen stedelijk plan ontwikkelen waar we streven naar een gemêleerde buurt met mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en portemonnees. Samen geven zij nieuwe energie aan dit unieke wijkje van Wageningen!

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!