Links ons klusproject De Metamorfose, in de Plaspoelpoder in Rijswijk. Je ziet aan de plint en de (franse) balkons dat bewoners hier een bewoonbaar en levendig pand van maken.

Steenvlinder 2e prijs SKG AWARD 2021

31 maart 2021

Steenvlinder zond eerder dit jaar De Nijverheid in Leiden als duurzame gebiedsontwikkeling in om mee te dingen naar de prestigieuze SKG Award 2021: dit award is bedoeld voor gebiedsgerichte ontwikkelingen in Nederland met een duurzame, integrale visie. Met veel plezier en overtuiging van onze gemeenschappelijke aanpak in Leiden maakten we ons project op voor inzending.

Al snel kregen we bericht dat we waren genomineerd voor het award: we zaten bij de laatste 3 van de 23 inzendingen. Een hele eer!

Op 31 maart werden uiteindelijk BPD en Tangram gedeelde winnaars van de SKG Award 2021, met hun duurzame gebiedsontwikkelingen Proeftuin Erasmusveld in Den Haag en Rhapsody in Amsterdam. Met dank aan onze duurzame en verbonden zelfbouwers uit De Nijverheid in Leiden, zijn we toch nog een mooie tweede geworden. We zijn onder de indruk van zoveel initiatieven rondom duurzame gebiedsotwikkeling die we in deze Award-ronde zagen langskomen. Het is voor ons als Steenvlinder een bevestiging dat we samen met anderen onderdeel vormen van een groeiende beweging in Nederland die de thema’s duurzaamheid, wonen en het streven naar een socialere wereld met elkaar weet te verbinden! Wij schalen zeker op, samen met onze zelfbouwers.

Lees hier onze inzending:
https://www.steenvlinder.nl/images/Download/nijverheid-leiden_steenvlinder-skg-award.pdf

Zie hier ons filmpje als genomineerde voor de SKG Award 2021:
https://www.youtube.com/watch?v=hWs7REWj3IU

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!