Project locatie Nijverheid Leiden

Pak woningnood en leegstand aan

11 juni 2021 

“Steenvlinder koopt leegstaande panden op en maakt zelfbouw mogelijk voor iedereen. Zo pakt Steenvlinder de woningnood aan en draagt het bij aan een duurzamer en socialer Nederland.”, zo begint het artikel van Vastgoedsturing dat volgende week uitkomt. Nu is het al te lezen op de website van het instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid.

Marnix Norder werd onlangs geïnterviewd door Vastgoedsturing waarin hij vertelt over de aanpak van Steenvlinder die in deze tijd van de woningkrapte een kans kan bieden aan een brede, sociale groep van woningzoekenden. Die van aanpakken houden, dat wel! Want het is en blijft zelfbouw wat Steenvlinder als product ontwikkeld. Marnix pakt meteen de kern van het product: het gaat hier om mensen. ‘Het is heel erg een mensenverhaal, waarbij de stenen als het ware volgen op wat de mensen willen’, stelt Norder. ‘Wij maken het realiseren van een eigen woning mogelijk voor alle mensen, ook voor de mensen zonder dikke portemonnee. De kopers kunnen bij ons hun dromen en woonwensen verwezenlijken, in hun eigen tempo en met hun eigen budget.’

Dat we er vaart achter willen maken is zeker waar Marnix op in wil zetten. ‘We gaan nu echt versnellen en dat is nodig ook. Als we de woningnood willen aanpakken dan moeten we nu tempo maken’. Ons acquisitieteam is daarom elke dag bezig met het uitbreiden van ons aanbod. Unieke woonvormen, voor alle doelgroepen. Of het een oude school is, een kantoorpand of een kerk. Wij zien kansen!
Zie jij ook kansen? https://www.steenvlinder.nl/samenwerken

Lees verder in het artikel over hoe Steenvlinder deze opgave sociaal en duurzaam aanpakken.

*Alle doelgroepen: https://steenvlinderinc.nl/ 

In de media:

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!