Klusproject De Metamorfose, in de plaspoelpolder in Rijswijk. Kluskavel van Marion en Sjoerd. Foto: Eelkje Colmon

Kopje koffie in je slaapkamer

30 Januari 2021

Wie Sjoerd en Marion nog niet kent, als echte BS-ers (Bekende Steenvlinders) verschenen zij de vorige weken een aantal keer in de media. Op het NOS journaal, in het AD en in Groot Rijswijk. En hier in een vlog over de voortgang van hun klusavontuur.

Het is elke keer een beleving om bij dit klusstel in Rijswijk op bezoek te zijn. Nooit te lang, want oh wat hebben ze het druk. Ze zijn volledig gefocust op het verbouwen van dit te gekke penthouse appartement in het voormalige kantoorgebouw in de Plaspoelpolder. Dat moet ook, zeker als je alles zelf wilt doen.

“Je hoeft echt geen handyman te zijn. Je moet lef hebben en soms vooral ook gewoon durven.”, zo meent Sjoerd.

Gelukkig komt alles steeds meer samen, met interessante keuzes, zoals een koffieapparaat die ze aansluiten in hun slaapkamer. Ja, waarom niet? En lekker podcasten in een speciaal ingericht hoekje met een soort van bedstee-stapelbed-loungeplek. Gewoon doen. En dan hopen op dat heerlijke weekend waarin de klus geklaard is en netflix non-stop aan kan. “Dat lijkt me wel wat.”, beschrijft Marion dromerig.

Zelf beslissen hoe je woont, geeft ruimte aan (te) gekke keuzes waar je zelf helemaal blij van wordt. Niet heel gek, want jij weet zelf het beste hoe je het liefst woont. Zeker nu thuis zijn (en blijven) belangrijker is dan ooit tevoren. Dan is het een kans om zelf de regie te pakken op de indeling van je woning. Met een zelfbouwkavel of kluswoning kan je ook de regie voeren over de afbouw, duurzame investeringen en keuze in materialen.

De afgelopen maanden gingen we weer eens op bezoek bij sommige van onze klussers en zelfbouwers. Zoals Wim en Astrid, die in hetzelfde gebouw als Sjoerd en Marion, twee kluswoningen samen voegden en omtoverden tot een ruime gezinswoning. En Henry en Angele die in Nieuwerbrug een toffe tussenwoning lieten bouwen waar hun keuken vanaf het begin een centrale plek kreeg in het ontwerp.

Kijk mee en leer over hoe zij aan hun avontuur begonnen en hoe hun droomwoning er nu uit ziet.

Wat een mooie resultaten!

#trotsalseenhuis

Straks languit op de bank, Netflixen

Samen aan onze eigen gemaakte keukentafel

Je thuis is je basis

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!