Nieuws

3-12-2021

Vers Beton onderzocht kansen vastgoed met maatschappelijke functie in Rotterdam.

En wat bleek? Soms wint het beste plan van het hoogste bod. Daarmee kunnen maatschappelijke functies meer plek krijgen (in panden) in de stad. Want als maatschappelijk moet winnen van het hoogste bod is het vaak een ongelijke strijd, blijkt uit onderzoek van Vers Beton en OPEN Rotterdam.
26-11-2021

Klooster in Kerkrade gered van de sloop

Spoiler alert! In 2022 gaan we dit prachtige klooster transformeren naar 24 duurzame kluswoningen. De voormalige kloostervleugel Pannesheide in Kerkrade zou begin 2022 tegen de vlakte gaan, gelukkig hebben we dit pareltje kunnen redden van de sloop.
25-11-2021

Klussen tegen de woningnood

Zo kopt De Telegraaf vandaag in ‘In Nederland’. Marnix Norder ontving journalist Wierd Duk in ons klus- en zelfbouwproject, De Nijverheid in Leiden. Nieuwsgierig naar de klus, huur, koop constructie voor starters, studenten, zzp'ers en statushouders, bezochten zij enkelen van hen in hun kluswoningen. Want, hoe werkt het nu eigenlijk in de praktijk?
Februari 2020

Steenvlinder INC in de spotlight bij NOS radio 1 en Binnenlands Bestuur

Opnieuw aandacht voor Steenvlinder bij NOS radio 1 en Binnenlands Bestuur. Dit keer in de spotlight: de constructie van Steenvlinder INC, onze maatschappelijke tak. Radioverslaggever van NOS, Pien Leerink, ging langs bij de 22-jarige Ayoub. Een statushouder die bouwt aan zijn eigen plek in de Nijverheid, een voormalig schoolgebouw in Leiden.
14-11-2021

Hoe kan het dat de woningnood in stad en land nu zo extreem is?

Afgelopen weekend was het weer zo ver: duizenden woningzoekenden gingen in Den Haag de straat op om te demonstreren tegen de grote ellende op de huizenmarkt. Hoe zijn we in deze diepe woningcrisis verzeild geraakt?
09-11-2021

Per gemeente staan er gemiddeld dertien eigen panden leeg

Marnix Norder, medeoprichter van Steenvlinder, was vanochtend weer live te gast bij NPO radio 1 om een toelichting te geven op een dramatisch verhaal van een Hagenees die momenteel in een daklozenhotel woont omdat hij geen normale woonruimte kan vinden.
25-10-2021

Enorme belangstelling voor wonen in oude postkantoor Apeldoorn: ‘Aan overbieden doen we niet’

Op zaterdag 23 oktober zette Steenvlinder de deuren open voor geïnteresseerden in de kluswoningen die we in het oude postkantoor gaan realiseren. Een hoop Apeldoorners zagen hun kansen schoon en bezochten het pand tijdens de Open Dag om alvast sfeer te proeven en te dromen van de mogelijkheden om hier een te gekke woning te maken. Wat vooral opviel was de hoogte van de kluswoningen. Op sommige plekken kunnen er zelfs entresols gemaakt worden. Waarvoor de entresol zou dienen, was bij iedereen toch net weer anders.
21-10-2021

Duurzaam huiswerk

In het begin keek journalist en tekstschrijver Maja Landeweer (44) wel een paar keer per dag op de app om te zien hoeveel bomen ze met de zonnepanelen op haar dak had gered. In de nieuwbouwwoning aan de Birkhoven in Rijswijk die zij met haar vriend Evert-Jan Daniels (52) heeft gekocht, vertelt zij dat zij altijd al een “groen meisje” is geweest. Maar ja, hun vorige huis stond in het hart van het Haagse Regentessekwartier waar ze nog niet eens een tuintje hadden. Dus bewaarde zij haar groene aspiraties en droomde ze af en toe van een huisje in de Achterhoek.
15-10-2021

De Sint Jansschool in Rotterdam-Noord krijgt nieuwe bestemming

De gemeente Rotterdam heeft het voorstel voor (her)ontwikkeling van de oude Sint Jansschool aan de Hammerstraat gegund aan een initiatief van een groep jonge professionals uit Rotterdam, verenigd als Noorderlicht. Het ontwerp is uitgewerkt i.s.m. ontwikkelaar Steenvlinder en architectenbureau Eklund ter Beek.
11-10-2021

Talkshow ‘Samen aan de slag met collaboratieve woonvormen’

We moeten bouwen, bouwen, bouwen. Maar voor wie? Hoe willen zij wonen? In hun eigen huis, maar hoe kijken zij naar de verbinding met hun buren, het buiten, het gebruik? Door meer te luisteren naar de (toekomstige) bewoners, die elkaar vinden en samen verder willen bouwen in deze wereld, kunnen hun ideeën een welkome deeloplossing zijn voor de krapte op de woningmarkt.

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2021 Copyright | PrivacyverklaringDisclaimer