Nieuws

3-5-2022

Klussers Kelly & Jolin: er is maar een route en die gaat vooruit!

Kelly & Jolin zijn in november 2020 gestart aan hun klusavontuur in de Meesterproef, Vlaardingen. Het huis is bijna af, de verhuisdatum is in zicht, tijd om te kijken hoe het met ze gaat! Hoe hebben zij het bouwen van een eigen huis ervaren?
21-04-2022

Samen eerste stappen in Wageningen

Aan de Costerweg in Wageningen ligt het terrein van de voormalige VADA drukkerij. De startnotitie voor de herontwikkeling van het gebied is nu vastgesteld door het College van B&W en doorgestuurd naar de gemeenteraad.
25-03-2022

Zelfbouwers gaan samen een wijkje bouwen in Haarlem

Haarlemmers opgelet! Wie het Haarlems Weekblad vandaag op de mat heeft gekregen, heeft het vast al gezien. We zijn deze week officieel gestart met het zelfbouwproject Baden Powell in Schalkwijk. Het aanbod van kavels staat live en je kan je nu inschrijven om kans te maken om mee te bouwen in dit Samen Bouwen (CPO) project.
18-03-2022

Naoorlogse wijken: slopen of benutten?

Woningcorporaties in Nederland slopen momenteel hun naoorlogse wijken te makkelijk, vindt Marnix Norder, medeoprichter Steenvlinder en voormalig wethouder Volkshuisvesting in Den Haag. “Er gaat een kans verloren doorstroming te creëren voor huurders naar koopwoningen. Een alternatief is voorhanden maar onbekend” vertelt hij in een opiniestuk vandaag in de Volkskrant.
10-03-2022

Een Belg is geboren met een baksteen in zijn maag

"Een Belg is geboren met een baksteen in zijn maag". Voor ons een wat gekke uitdrukking, maar voor de Vlaming illustreert het dat de grootste droom is om zelf een huis te bouwen. Zelfbouw zit bij onze zuiderburen in het DNA. Maar dat doen ze tot nu toe vooral op individuele kavels. In de zomer riep de Vlaamse Minister op om kantoorpanden te transformeren.
08-03-2022

Klussen in monumenten

‘We hebben groot respect voor de monumentale waarden van onze panden’, vertelt Hans Sparrenboom, medeoprichter Steenvlinder, in een interview met Erfgoedvereniging Heemschut.
02-03-2022

INC-klussers Julie & Kevin: klussen met katten

De vraag is of je twee rechterhanden nodig om je eigen huis te kunnen bouwen. Het antwoord is nee, zeggen Kevin (30) en Julie (24) die het weten kunnen want in de zomer van 2018 schreven zij zich in voor een klein project van Steenvlinder in een rustige straat in Boskoop. Het ging om zes kluswoningen in een leegstaande school, waaronder drie via de huur-klus-koop constructie van Steenvlinder INC.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2022 Copyright | PrivacyverklaringDisclaimer