Nieuws

29-10-2022

Oude gebouwen en nieuwe woorden

Patrycja Pyzalska houdt van oude gebouwen. En die voorkeur maakt zij heel persoonlijk. Zelf zegt zij als zij in een gebouw rond loopt dat al lang geleden door haar gebruikers is verlaten :“Ik het gevoel heb dat het goed is dat ik daar ben. Een ander vindt het misschien vies of stoffig, maar ik voel de geschiedenis en ga op zoek naar sporen van wat de mensen hier vroeger hebben gedaan.”
27-09-22

Een huis waarin gewoond, gewerkt en gefeest kan worden

Job is architect en Valentina grafisch ontwerper. Het zal dan ook geen verassing zijn dat ze graag hun eigen huis wilde ontwerpen en bouwen. Het was even zoeken, maar hun geduld werd beloond. Er kwam een plekje vrij in het Samen Bouwen project: de Stampioenstraat.
23-09-2022

Droomhuis B

Iedere dag kom ik wel een paar keer in aanraking met de crisis op de huizenmarkt. Soms door mijn werk (meestal), soms door wat ik in de krant lees en soms omdat de mensen op kantoor het er met elkaar over hebben. Voor mij is het geen ‘ver van mijn bed’ probleem. En is het dat ook nooit geweest. Natuurlijk komt dat omdat mijn werk alles met wonen te maken heeft.
20-09-2022

Naomi transformeert een oud klaslokaal tot droomstudio

Passen en meten, zagen en schroeven, schuren en verven. De verbouwing van de Bovenboog is in volle gang. De oude school in Uithoorn is aan het transformeren naar een stralend en verbonden buurtje. Hoe ervaren de klussers dit avontuur? We vroegen het Naomi, de gelukkige eigenaar van kluswoning 9.
14-09-2022

Familieman Ayoub vindt zijn plek

Steenvlinder INC is bedoeld voor mensen met een afstand tot de woningmarkt. Dat is een grote groep. Die voorlopig zal blijven groeien. Statushouders maken deel van uit deze groep. Het verhaal van Ayoub vertelt hij in zijn kluswoning in de Nijverheid in Leiden. Als het huis straks klaar is, gaat hij via INC het huis twee jaar lang huren voor hij de tweekamerwoning op de begane grond koopt.
12-09-2022

Samira en Abdel ruilen hun geboortestad in voor Schalkwijk

Samira en Abdel wonen in Amsterdam Nieuw-West. Ze willen graag van huur naar koop, maar in Amsterdam zijn de mogelijkheden beperkt, weten ze. “Haarlem is maar een kwartiertje rijden, hè, ik denk dat het niet eens zoveel uitmaakt.”
07-09-2022

Nieuwe ontwikkeling Delft

Aan de rand van de Delft ligt de voormalige Evideslocatie aan Jan de Oudeweg. De ligging, in de buurt van de TU Delft en station Delft Zuid, maakt dit een interessante locatie om gewenste woonproducten aan de woningvoorraad van Delft toe te voegen. Steenvlinder wil hier graag woningen ontwikkelen. Appartementen, die je uiteraard zelf afbouwt.
22-08-2022

Mehmet kan haast niet wachten

Op een steenworp afstand van het huis waar Mehmet Karabay opgroeide, ligt het perceel waarop straks de 24 zelfbouwwoningen van het Baden Powell project verrijzen. “In deze hoek ligt mijn kavel”, wijst hij. “Ik woon straks híer.”
16-08-2022

Wordt INC een woningcorporatie?

Het is bepaald geen geheim dat wij meer INC woningen willen realiseren. Omdat wij ons hard willen maken voor de grote groep mensen voor wie een hypotheek zo goed als onbereikbaar is geworden. Die groep bestaat uit starters, ZZP’ers, jonge gezin, statushouders en mensen die als gevolg van een scheiding of andere malheur bot vangen bij de hypotheekverstrekker.
09-08-2022

Postkantoor Apeldoorn vindt haar nieuwe bestemming

Hoe kijkt gemeente Apeldoorn aan tegen de transformatie van het oude Postkantoor? We vroegen het Corine Schouten van der Velden, gemeentelijk portefeuillemanager vastgoed. De nieuwe invulling van het monumentale pand moet voor een beetje levendigheid zorgen: “het postkantoor staat tenslotte in het hartje van de stad.” Een geruststellend idee vond zij het dat Steenvlinder de klussers gedurende het hele traject met raad en daad bijstaat. “We wilden hier geen ‘Help, mijn man is klusser’ toestanden.”

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2022 Copyright | PrivacyverklaringDisclaimer