Nieuws

06-09-2021

Pointer (KRO-NCRV): tekort aan sociale huurwoningen

Het is een getrek op de woningmarkt. Met midden- en lage inkomens die aan het kortste eind trekken. Het is een probleem dat ettert, waar zondag 12 september in Amsterdam ook mensen de straat voor opgaan. Ze pikken het niet langer. Er is een te grote groep die geen woning kan krijgen. Niet op de koopmarkt, niet op de huurmarkt. Het probleem is helder, de oplossingen nog troebel. Vooral vanuit de politiek: zo blijkt in deze uitzending van Pointer, het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV.
01-09-2021

Aandacht voor de huur-klus-koop constructie Steenvlinder INC

In het radioprogramma ‘de menselijke maat’ op NPO radio 4 is er aandacht voor grote problemen die op kleine manieren worden opgelost. Deze keer over de woningnood en de oplossing van Steenvlinder INC!
26-08-2021

Meer zelfbouw om woningaanbod te vergroten: in Engeland komt de regering met een actieplan

Terwijl we in Nederland al veel meer markt gestuurd inzetten om het aantal (betaalbare!) woningen te vergroten, maakt de regering in Engeland een inhaalslag om tot urgent actieplan te komen. Met de focus op zelfbouw als katalysator om meer woningen zelf te laten bouwen.
17-08-2021

Eerste huur-bouw-koop zelfbouwers aan de slag met WikiHouse

Het is zo ver! De eerste zelfbouwers van Steenvlinder INC kunnen starten met het bouwen van hun WikiHouse in Almere. WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. We organiseerde een klein tekenmomentje met de kersverse zelfbouwers want zij zijn nu officieel eigenaar zijn van de kavel.
16-08-2021

Huurteams voor eerlijk en veilig wonen

Onze collega’s bij Urbannerdam zijn al enkele jaren actief om misstanden op de particuliere huurmarkt recht te trekken. Of het nu gaat om illegale kamerverhuur, slecht onderhouden woningen, te hoge huurprijzen of verhuurders die huurders dreigen uit te zetten als zij hier een punt van maken. Het huurteam van Urbannerdam is inmiddels in meerdere steden actief om huurders eerlijk en veilig te laten wonen.
16-07-2021

Betaalbaar, vrijstaand en duurzaam wonen in een WikiHouse

Een betaalbare, vrijstaande nieuwbouwwoning: bestaat dat nog? Het bestaat! In Almere bouwen de bewoners van WikiHouse De Stripmaker hun eigen betaalbare woning.
01-07-2021

Stampioenstraat in de spotlight bij ‘Wonen in Rotterdam’

Op de Stampioenstraat in de Rotterdamse wijk Feijenoord bouwen 7 huishoudens samen aan hun toekomst. Wonen in Rotterdam ging vorige week langs bij het zelfbouwproject en interviewde Sarah, toekomstige bewoner, tevens onze collega!
01-07-2021

Steenvlinder en Urbannerdam versterken aanbod zelfbouw

Per 1 juli 2021 zet Urbannerdam zijn diensten en begeleiding van collectieve zelfbouw door onder de naam Steenvlinder. Met deze overname versterken wij onze missie om nóg meer mensen te kunnen helpen in hun woonbehoefte in zelfbouw. Het label Urbannerdam blijft bestaan voor de diensten van het Huurteam en Woonteam. Deze teams blijven zich inzetten op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.
11-06-2021

Pak de woningnood en leegstand aan

Steenvlinder koopt leegstaande panden op en maakt zelfbouw voor iedereen mogelijk. Zo pakt Steenvlinder de woningnood aan en draagt het bij aan een duurzamer en socialer Nederland.
10-06-2021

Nederland krijgt eerste ‘Wikihousewijkje’ ter wereld

In Almere wordt vandaag de eerste wijk ter wereld geopend met huizen gebouwd met hulp van een 3D-zaagmachine en gratis beschikbare software op internet. De eerste drie woningen in de wijk worden vandaag officieel in gebruik genomen. De komende maanden volgen de resterende 24. 11 van de 27 woningen zijn klus-huur-koop woningen van Steenvlinder INC.

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2021 Copyright | Privacyverklaring