In Vlaardingen kocht Steenvlinder de voormalige Globe school aan de Van Limburg Stirumstraat. Inmiddels gaat de verbouwing tot tien woningen de laatste fase in.

  • Home
  • Nieuws
  • Gebouwen hergebruiken en transformeren naar betaalbare woningen.

Gebouwen hergebruiken en transformeren naar betaalbare woningen.

26 Februari 2021

Niet slopen, slopen, slopen, maar gebouwen hergebruiken en transformeren naar betaalbare woningen. Zoals in Vlaardingen, in de voormalige Globe school, waar oude klaslokalen worden verbouwd tot paleisjes. Door de bewoners zelf.

Samen met de gemeente besloten wij een aantal jaar terug om dit gebouw uit de jaren ‘50 niet te slopen, maar te transformeren naar woningen. Kluswoningen in ons geval, want wij vinden dat bewoners zelf heel goed weten hoe ze willen wonen en dit zelf ook kunnen realiseren. Dat vraagt wat durf en doorzettingsvermogen maar het resultaat is altijd geweldig. En vooral uniek.

Marnix Norder vertelt aan RTV Rijnmond over de noodzaak om meer leegstaande panden beschikbaar te stellen voor dit soort transformaties. Het kan snel en het kan betaalbaar. Bovendien is transformatie niet alleen goed voor het gebouw, maar ook voor de directe omgeving. Wij zeggen het niet voor niets: trotse bewoners, stralende buurt!

RTV Rijnmond: Niet slopen, maar gebouwen hergebruiken en transformeren naar betaalbare woningen.

NOS: Leegstaande gebouwen ombouwen tot betaalbare woningen

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!