Open dag postkantoor Apeldoorn

Enorme belangstelling voor wonen in oude postkantoor Apeldoorn: ‘Aan overbieden doen we niet’

24 oktober 2021

Op zaterdag 23 oktober zette Steenvlinder de deuren open voor geïnteresseerden in de kluswoningen die we in het oude postkantoor gaan realiseren. Een hoop Apeldoorners zagen hun kansen schoon en bezochten het pand tijdens de Open Dag om alvast sfeer te proeven en te dromen van de mogelijkheden om hier een te gekke woning te maken. Wat vooral opviel was de hoogte van de kluswoningen. Op sommige plekken kunnen er zelfs entresols gemaakt worden. Waarvoor de entresol zou dienen, was bij iedereen toch net weer anders.

Ondanks deze enorme belangstelling, doen we bij Steenvlinder niet aan overbieden. Je kan het je in deze markt bijna niet voorstellen om vaste prijzen te bieden. Toch doen wij dit bij Steenvlinder al meer dan 6 jaar: een vast product voor een vaste prijs. Als de vraag groter is dan het aanbod, doen we een loting.

Arnoud Heins, journalist bij De Stentor, wilde hier meer over weten en interviewde twee belangstellenden; Demi Krahmer en Gionaro Tatipikalawan. Mogelijk biedt dit bijzondere project in de binnenstad uitkomst. Het koppel is van de zomer na 2,5 jaar Aruba teruggekeerd in Apeldoorn. ,,Gio is marinier en vanwege zijn werk hebben we daar gewoond. Toen we vertrokken dachten we bij terugkeer hier wel een huis te kunnen kopen. Met de markt van nu is dat niet haalbaar. Het is echt bizar. Zelfs als je met 40.000 euro overbiedt, staan er nog 50 anderen in de rij.’’ 

Wellicht is wonen in het oude postkantoor voor hen dé kans om toch een eigen stulpje te bemachtigen. De twee 26-jarigen zijn in ieder geval enthousiast. ,,Het ziet er heel goed uit’’, oordeelt Demi. Gezien de wijde armgebaren die hij ondertussen maakt, lijkt haar partner in zijn hoofd zelfs al met klussen begonnen. ,,Nou, we zijn zelf niet zo heel handig hoor’’, vertelt Demi. ,,Maar ze hebben ons verteld dat je meer kunt dan je denkt. Bovendien word je goed begeleid.’’

Hoe groot de woningen worden en met welke prijzen deze straks de markt op gaan, maken we in december bekend. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, schrijf je dan in via ons interesseformulier. De inschrijving voor een kluswoning start kort nadat de prijzen bekend zijn gemaakt.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!