Nieuwbouwdag Schiedam 8 okt 2022

Zeven energie neutrale nieuwbouwcasco’s in hartje S’dam

11 oktober 2022

In het historisch centrum van Schiedam bouwen wij straks zeven energie neutrale nieuwbouwcasco’s die jij zelf mag afbouwen, aan de Lange Achterweg. Schiedam is een stad met een rijke historie op het gebied van visserij, scheepsbouw en jenever. En heeft een prachtige oude binnenstad met een rauw randje.

Afgelopen weekend werd het project op de kaart gezet tijdens de Nieuwbouwdag. Duizenden Schiedammers kwamen zich oriënteren op het aanbod van woningen die komende jaren in Schiedam worden gebouwd. Het aanbod is gevarieerd en voor een ieder wat wils. Onze stand werd goed bezocht. 

Wethouder Anouschka Biekman kwam een kijkje nemen en ook de nieuwsgierigheid van het Algemeen Dagblad werd gewekt. Ze bevroegen onze collega Hans Vos over het project: “Een inventief project en anders dan anders. We bouwen hier vier eengezinswoningen en drie appartementen. Het casco dan. De rest mag de koper zelf invullen. Zo zijn de woningen aan de buitenkant aan de historische omgeving aangepast en aan de binnenkant steeds verschillend. We streven naar energieneutrale woningen. En ja, er zijn best veel aanvragen.”

Het project is nu in de fase dat de vergunning nog moet worden aangevraagd. Maar de eerste voorbereidingen zijn gemaakt. Om ruimte te maken voor de nieuwe woningen moesten er een paar bomen worden gekapt. "We hebben wel een boom laten staan" zegt Hans. "Die had misschien wel weg gekund maar we hebben ervoor gekozen om die te laten staan, zodat er toch wat groen overblijft tussen de woningen en het museum". 

Als alles volgens plan verloopt worden het casco van de woningen in de zomer van 2024 opgeleverd waarna de eigenaren zich op de binnenkant kunnen storten. De inschrijving start dit voorjaar, aanmelden kan alvast!

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer