De eerste keer

Dit is mijn eerste bijdrage aan de eerste nieuwsbrief voor jullie, de financiële partners van Steenvlinder. Ik benoem dat zo, een tikje officieel, omdat het wat mij betreft een waardevol moment is. Een nieuwe stap of een stapje desnoods in de groei van dit bedrijf. Natuurlijk is de bedoeling van deze nieuwsbrief dat jullie steeds beter worden geïnformeerd over wat we doen, maar ik kan en ik wil maar op één manier met mijn bijdrage beginnen en dat is met jullie te vertellen waarom we doen wat we doen. 

Fijn

Want wat ons drijft, wat iedere dag centraal staat, is dat steeds meer mensen zich steeds meer thuis gaan voelen in hun straat en in hun buurt. Dat is zo belangrijk. Dat als ze erover praten, ze het hebben over ‘mijn straat’ en ‘mijn buurt.’ En daar een fijn gevoel bij hebben. Iedere dag is Steenvlinder ermee bezig om op zoveel mogelijk plekken zoveel mogelijk mensen dat ‘fijne’ gevoel te geven, dat gevoel van veiligheid. Omdat ieder mens dat waard is.
Hoe doe je dat?

Helpen

Om te beginnen door betaalbaar te bouwen. Het is toch te mal voor woorden dat er tot op de dag van vandaag te weinig woningen worden gebouwd voor de grootste groep woningzoekenden. Zelfbouw levert in ieder geval een flinke besparing op. Waarmee een onbereikbaar huis toch nog bereikbaar kan worden.
En bij ieder project legt Steenvlinder niks op aan de buurt. Dat is niet zoals wij het doen. Het plan voor een ontwikkeling wordt gemaakt met de mensen die er al wonen en de mensen die er gaan wonen. Zodat het ‘fijne’ gevoel al begint bij de totstandkoming. Daarmee maakt Steenvlinder het verschil. We vragen aan de mensen, praat met ons mee, zeg wat je wilt en zeg wat je niet wilt, zodat wij met jouw wensen aan de slag kunnen. We maken de woningen waar de mensen zelf om hebben gevraagd.


En zoals gezegd, we houden jullie op de hoogte van wat we doen. Zodat jullie ook steeds meer betrokken raken!


Marnix Norder
Mede initiatiefnemer Steenvlinder