Wat is mooi?

Als je het van een kerkdeur kunt zeggen, is deze niet erg fotogeniek. Wat mij betreft, lijkt die sprekend op de onderkant van zo’n ouderwetse hutkoffer. Hoe dan ook, achter de deur gebeurt al veertien jaar niks, want de deur is de deur van de Onze Lieve Vrouwe Kerk in Voorburg die wij twee jaar geleden hebben gekocht.

Van veel omwonenden heb ik gehoord dat ze warme herinneringen hebben aan de kerk. En aan de deur. Vooral aan de deur. Want jarenlang zwaaide iedere zondagochtend de deur open. Dan stonden de mensen te wachten op wat nu een kleine parkeerplaats is. Na afloop van de dienst bleven ze op dezelfde plek nog even met elkaar staan praten. En als ze naar huis liepen, ging de deur weer dicht. Tot de volgende zondag.

Steenvlinder heeft de kerk gekocht om te kunnen behouden. Wat altijd onze eerste keus is. Er zullen appartementen worden gemaakt door zelfbouwers. Het ligt voor de hand om energie op te wekken met zonnepanelen omdat een kerk nu eenmaal royaal in haar dak zit. Het totale plan neemt iets meer tijd in beslag omdat de kerk een Rijksmonument is. Maar wat nu al zeker is, is dat de deur zal blijven zoals die is. Omdat die zo mooi is.


Marnix Norder
Mede initiatiefnemer Steenvlinder

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang 1 keer per maand project informatie, tips en nieuws.