Advies Samenvoegen & Vergroten

Rotterdam

Samenvoegen & Vergroten op Zuid

Rotterdam werkt aan breed woningaabod

Een diverse wijk, is een stralende wijk. Door woningen in Rotterdam-Zuid samen te voegen of vergroten, wordt de woningvoorraad meer divers. Dit betekent dat er in de wijk een betere verdeling komt in inkomen, kennis en achtergrond.

Woon je ook zo fijn in je wijk, maar heb je meer ruimte nodig? Bijvoorbeeld omdat je bent gestegen in inkomen of je gezinssamenstelling is veranderd? In Rotterdam-Zuid zijn veel kleine woningen, waardoor mensen soms uit de wijk moeten verhuizen omdat er geen passende woning voor hen is. Zonde vindt de Gemeente Rotterdam en wil deze betrokken bewoners juist in de wijk houden.

Een manier om dit probleem te kunnen oplossen is om meer variatie te creëren in het type en grootte van de woningen: ‘Samenvoegen & Vergroten’. Want een diverse wijk is een stralende wijk. Het Woonteam van Steenvlinder werkt in opdracht van de gemeente om de woningeigenaren aan de Van Swietenlaan en Goereesestraat te adviseren en begeleiden in het proces. Als de woningen zijn samengevoegd, komen deze als kluswoning op de markt. Je zorgt dus zelf voor de afwerking. Niet slopen, maar verbeteren.

Wil je jouw woning op Zuid vergroten? En wil je meer weten over de subsidie?

  •  
  • Start
    oktober 2019
  • Voorlopige opdrachtsdeadline
    1 februari 2024