Verduurzaming VvE's

Rotterdam

Kosteloos advies voor een duurzame VvE

Voor gebouwen met meer dan 8 woningen

De huidige energieprijzen gaan je niet in de koude kleren zitten. De Gemeente Rotterdam biedt daarom eigenaren in VvE´s aan om voor én met hen een energierapport op te stellen die de verduurzamingskansen laten zien.

Woon jij in een Vereniging van Eigenaren met meer dan acht appartementen en is het gebouw voor 2000 gebouwd? Dan komt jouw VvE in aanmerking voor een gratis energieadvies. Samen met VVE-010 en met de groep woningeigenaren gaan we in gesprek om de wensen van de VvE aan te horen. We komen langs om een goed beeld te krijgen van de huidige staat van het gebouw. Met deze informatie en onze kennis, stellen we een aantal pakketten samen met verschillende uit te voeren maatregelen. Dit wordt samengevat in een makkelijk en leesbaar rapport, die wij presenteren aan de VvE.

Op basis van het rapport organiseren we samen met het bestuur van de VvE een informatieavond om alle leden te informeren. Op een eerstvolgende ledenvergadering kan er een besluit genomen worden in welk pakket de VvE interesse heeft. Na dit besluit is fase 1 afgerond en zullen wij verdiepend onderzoek doen in het gekozen pakket. Denk aan flora- en faunaonderzoek en de bouwkundige haalbaarheid.


Steenvlinder helpt je kosteloos op weg naar een duurzaam gebouw. Daarna ga je als VvE zelf aan de slag. Lees meer over de voorwaarden, planning en voordelen op VvE010.

 •  
 • Inventarisatie verbeterpakketten
  Fase 1
 • Uitwerken voorkeursvariant
  Fase 2
 • Verdieping maatregelpakketten
  Fase 3
 • Afronding en voorbereiding besluitvorming
  Fase 4