Koperscoach Heleen

Van ontwerp tot financiën:
koperscoach Heleen helpt je op weg

05 augustus 2022

Een koperscoach van Steenvlinder, wie is dat en wat doet zij eigenlijk? Dit is er eentje, Heleen. Zij begeleidt onze optienemers tot kopers en tot echte zelfbouwers of klussers. In Apeldoorn is zij bijvoorbeeld net gestart met kersverse soon-to-be klussers van hun eigen kluswoning. Je weet wel, in dat prachtige oude postkantoor. Tijdens de optieperiode zorgt Heleen dat de optienemers elke week weer een stapje verder zijn met hun ontwerp, de kosten en de financiële mogelijkheden voor het realiseren van ieders eigen droomwoning.

Heleen is in 2019, na het verbouwen van haar eigen woning, begonnen als koperscoach bij Steenvlinder. “Het leukste aan mijn werk is om te zien hoe individuele kopers in verloop van tijd steeds meer naar elkaar toe trekken. In het begin is iedereen nog heel erg gefocust op zijn eigen proces: het ontwerp, de kosten, de haalbaarheid. Zodra de keuze is gemaakt om de woning te kopen verandert dit; de focus wordt verlegd naar wat zij als groep voor elkaar kunnen betekenen. Dat vind ik mooi om te zien en ervaar dit ook echt als een kracht van onze werkwijze”.

Als koperscoach helpt Heleen geïnteresseerden in een kluswoning of een zelfbouwkavel op weg in de optieperiode. Zij organiseert bijeenkomsten, zorgt dat ons netwerk voor hen klaarstaat en is beschikbaar voor al hun vragen over het project. Als na 12 weken wordt besloten door te gaan met de woning houdt zij de koper daarna op de hoogte over de bouw en zorgt zij ervoor dat iedereen goed voorbereid kan starten.

“Ik heb al flink wat bijeenkomsten georganiseerd bij de verschillende projecten waar ik koperscoach ben (geweest). Eén daarvan kan ik mij nog goed herinneren: een locatiebezoek aan het project Metamorfose in Rijswijk met optanten/kopers uit Leiden en Vlaardingen. Tijdens dit bezoek zijn we in groepjes bij de klussers in Rijswijk naar binnen gegaan in de verschillende woningen. De trots die van de Rijswijkse klussers afstraalde in combinatie met de optanten die het super vonden om te zien dat de buren elkaar echt kennen en met elkaar meedachten en hielpen was een fantastisch moment om te ervaren.”

Heleen Wols

Koperscoach

De verkoop van Post Apeldoorn net deze zomer gestart en Heleen is al druk bezig met de bijeenkomsten en vragen die daar spelen. Lijkt het jou ook leuk om te wonen in een oud postkantoor en wil je een woning die helemaal aansluit bij jouw wensen? Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar! Bekijk het aanbod op onze website: www.postapeldoorn.nl.  

 “Ik kijk er naar uit om binnenkort kennis met je te maken!”

Heleen, koperscoach Steenvlinder

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!