Het verschil maken voor bewoners

09 november 2022

Wat vindt projectleider en architect Ernst de Jager het leukste in zijn werk bij Steenvlinder? Het antwoord luidt: “Het contact met mensen en ervoor zorgen dat die ene droomwoning wordt gerealiseerd.” En eigenlijk is dat altijd al zo geweest. Eerst werkte hij jarenlang bij een groot architectenbureau vooral voor corporaties en andere grote partijen. Steeds sterker werd de overtuiging dat hij architect was geworden om aan de slag te gaan voor de opdrachtgever die ook zelf de gebruiker was. “Dat is toch een enorm verschil in mindset.”

Wat ertoe leidt dat hij in 2009, kort na het begin van de crisis, samen met een compagnon een architectenbureau begint. Nu is hij vrijwel alleen nog actief voor particulieren en komt hij in aanraking met zelfbouw en transformaties. Het bureau doet het goed. Er komt al snel personeel. Nieuwe klanten melden zich. Tien jaar lang blijft Ernst aan het bureau verbonden voor hij tot de conclusie komt dat hij te veel in beslag wordt genomen door allerlei zaken die nu eenmaal verbonden zijn aan het runnen van een onderneming. Toen werkte hij al regelmatig voor Steenvlinder. In de Nijverheid maakte hij voor ca. 10 kluswoningen en zelfbouwkavels het ontwerp.

Zijn huidige functie bij Steenvlinder past hem precies. Hij heeft als projectleider van onder meer het Postkantoor in Apeldoorn volop contact met mensen en als architect voor bijvoorbeeld Birckhoeve in Rijswijk doet hij wat hij het liefste doet en waar het hem allemaal om begonnen is: de mensen helpen om hun droomwoning te realiseren.   

Ernst de Jager

Ernst de Jager

Projectleider

Kom jij ons team versterken?
Als jij met ons mee wilt werken, willen we je graag leren kennen.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!