Urbannerdam wordt Steenvlinder

24 november 2022

Het van oorsprong Rotterdamse woonadviesbureau ‘Urbannerdam’ gaat verder onder de vlag van ‘Steenvlinder’. In 2019 nam Steenvlinder het adviesbureau over. Vanaf dat moment is de samenwerking tussen de twee bedrijven nauwer geworden. Steeds vaker werd de kennis van de ene partij ingezet voor het doel van de ander. Inmiddels zijn Steenvlinder en Urbannerdam daadwerkelijk één hechte organisatie geworden. Om dat te bekrachtigen zal de naam Urbannerdam nu overal plaatsmaken voor Steenvlinder.

In 2006 startte Urbannerdam in Rotterdam en specialiseerde zich in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), in advies aan particuliere huurders en in verduurzaming van koopwoningen in de stad. In stedenbouwkundige kringen werd de naam ‘Urbannerdam’ de afgelopen jaren een begrip in de Maasstad.   

“De expertise van Urbannerdam was indrukwekkend”, aldus Marnix Norder van Steenvlinder. “We wilden graag veel nauwer samenwerken; ze waren volledig expert geworden op hun thema in een van onze grote steden. Uiteindelijk hebben we in 2019 besloten echt samen te gaan.”  

Inmiddels zijn de activiteiten van Urbannerdam uitgebreid naar zes grote Nederlandse steden, waaronder ook Utrecht en Den Haag. Bij de overname in 2019 werd besloten om de naam Urbannerdam op termijn niet te meer gebruiken en alle activiteiten onder de naam Steenvlinder te presenteren. Vanaf vandaag zal de naam Urbannerdam daarom niet meer worden gehanteerd.  

Steenvlinder is met de overname een nog interessantere partner geworden in stedelijke vernieuwing: van zelfbouw en kluswoningen tot Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en van advies aan huiseigenaren en huurders, in een groot deel van de Randstad.  

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!