Tiny Houses Lisse

Jouw tiny house avontuur

  • Home
  • Tiny Houses, Lisse

Minimalistisch wonen in Lisse

Jouw tiny house-avontuur begint hier

Met die boodschap organiseerde Steenvlinder op verzoek van de gemeente Lisse een wervingscampagne voor tiny houses.  

Samen met de gemeente Lisse en René Kuiken Urbanism als stedenbouwkundige heeft Steenvlinder alle stukken voorbereid om een groep particulieren te werven. We adviseerden de gemeente over aanpak, organisatie, te stellen voorwaarden en ook de vrijheden die ze aan de toekomstige bewoners konden overlaten.  

We stelden een kavelpaspoort en een Handboek Tiny Houses op met alle spelregels en informatie over het proces, het avontuur, waar deze mensen aan konden beginnen.  

In de wervingsperiode organiseerden we informatieavonden en na sluiting hebben we de ingelote kandidaten in een aantal sessies verder voorbereid op hun rol als opdrachtgevers.  

Wilt u als gemeente ook een CPO-project starten? Met tiny houses of heel andere huizen? Neem gerust contact op met Steenvlinder voor advies en begeleiding bij uw voorbereiding, werving en start van een CPO-project. 

Locatie

Van braakliggende grond tot levendige buurt

  • Leven in Lisse: De Bloemenbuurt ligt vlakbij het centrum met alle dagelijkse voorzieningen op fietsafstand.
  • Omringd door groen: Het terrein ligt op een binnenterrein, tussen de bestaande bomen. 
  • Een mini-samenleving: Met je buren deel je het terrein in met gedeelde voorzieningen en een gezamenlijke (moes)tuin.

Proces

Zo kan je deelnemen...

Na inschrijving en inloting hebben de toekomstige deelnemers zich met onze starthulp georganiseerd als Vereniging van Opdrachtgevers, een rechtspersoon waarmee de deelnemers hun CPO project kunnen ontwikkelen. De groep heeft een begeleider gekozen en gaat aan slag met het ontwerp en straks de bouw van hun woningen.  

Tiny houses

Wonen in een tiny houses is kiezen voor een bewust leven. Je ervaart de vrijheid van het 'ontspullen' en kiest duurzame materialen en energiezuige installaties. Creëer ruimte voor leven.

Jouw tiny house ontwerp je zelf. Kies een architect of ga met jouw ideeën direct naar een leverancier. Benut de 32m² aan bouwruimte helemaal naar eigen inzicht. Dit doe je binnen de mogelijkheden van het spelregelkader, dat is opgesteld om tot een eenduidige buurt te komen.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief