Samen een buurt op poten zetten in Haarlem

19 oktober 2022

Baden Powell zou het wel leuk hebben gevonden. De oprichter van de wereldwijde scouting hield er wel van de handen uit de mouwen steken. En dat is precies wat de toekomstige bewoners van het project in Haarlem dat zijn naam draagt, straks te wachten staat.

Al worden zij hierin bijgestaan door architect Erik Leusink van Studio Gers in Zoetermeer. Enthousiast is hij nu al over het plan van Steenvlinder. “Straks komen er 24 woningen om een collectieve binnentuin heen.” Collectief is hier niet zomaar een woord. De kavels waarvan er overigens nog een paar te koop zijn, worden individueel aangekocht, maar de bewoners hebben zich verenigd volgens het principe van het CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap).

Woonwensen
Dat betekent, legt Erik uit: “Dat er als groep afspraken gemaakt worden, bijvoorbeeld met een aannemer of met een andere partij. Met zijn allen sta je nu eenmaal sterker dan in je eentje.”
Hij realiseert het ontwerp, maar ook is het zijn taak om ervoor te zorgen: “Dat het schaalvoordeel dat je hebt als je als groep samen optrekt, niet ten koste gaat van de individuele woonwensen van de kopers. Het is zaak om daarin de balans te bewaren.”

Verkocht
Om van iedere woning de droomwoning te maken die de kopers voor ogen staan, is Erik nu druk bezig met het ontwikkelen van een toolbox. Daarin zijn straks opties te vinden waaruit een keuze kan worden gemaakt. Erik: “In de toolbox zitten straks bijvoorbeeld 5 gevelmaterialen en verschillende kozijnindelingen en allerlei duurzaamheidsopties.” Zodat de kopers straks van alles te kiezen hebben, maar niet zelf het wiel hoeven uit te vinden.

In Baden Powell hebben de woningen straks 2 of 3 verdiepingen. Erik hoopt en verwacht ook wel een beetje dat de kavels nu snel verkocht gaan worden en er een volgende stap gezet kan worden. “Ik heb al een paar gesprekken gehad met de kopers en die zijn nog enthousiaster dan ik.”

Bouw jij binnenkort mee aan dit stralende wijkje? Er zijn nog kavels beschikbaar.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer