Terugblik werkgroepbijeenkomst 2

30 januari 2023

Er is een terugkoppeling gegeven van wat er bij de eerste werkgroep bijeenkomst is opgehaald. Dit is per groep vertaald in een structuurkaart met de belangrijkste onderwerpen. De geeft inzicht hoe de locatie bereikbaar is, waar de bebouwingsaccenten gesitueerd kunnen worden, waar plek is voor groen en ontmoeting en waar parkeermogelijkheden zijn.

Vanuit deze kaart is een vertaling gemaakt naar twee varianten van concept schetsontwerp waar plek is voor een brede doelgroep en een variëteit aan woningen. Uit de reacties tijdens de avond blijkt dat de werkgroep zich herkent in de structuurkaarten, maar niet in de getoonde schetsontwerpen. Er worden reactieformulieren meegegeven waarop de deelnemers kunnen aangeven wat zij goed vinden en waarom? Ook kunnen zij aangegeven wat er beter zou moeten en waarom.

Er zijn 12 reacties binnengekomen waarvan 2 na de sluitingstermijn. Ook hieruit komt een beeld naar voren dat het SO niet goed herkenbaar is voor de deelnemers. Steenvlinder heeft een aantal werkgroep leden gesproken om een beter beeld te krijgen wat deelnemers belangrijk vinden en wat er beter kan. Op basis daarvan is de conclusie dat er over een aantal thema’s die meerdere keren door deelnemers zijn genoemd zou moeten worden doorgepraat om scherper te krijgen wat er voor deze locatie echt belangrijk is. De stap van de vier structuur ontwerpen die herkenbaar is voor de werkgroepen richting een schetsontwerp is voor sommige te groot en wordt niet herkend. Daarom een pas op de plaats en vanuit de vier structuurontwerpen verder in gesprek.