Zelfbouw in Venray

Herontwikkeling Vredeskerk in Venray

Wonen in een gemeentelijk monument dat symbool staat voor de vredesgedachte. Dat kan straks in de Vredeskerk aan het Kennedyplein in Venray. In 2023 wordt de voormalige kerk getransformeerd tot 27 zelfbouwwoningen met behoud van haar monumentale karakter.  

Interesse in dit project? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 

Planning

  •  
  • Begin 2023

    Start planvorming

  • Zomer 2023

    Start verkoop

  • Begin 2024

    Start bouw

Locatie

Navigatie adres: Kennedyplein 18, Venray google maps

Geschiedenis Vredeskerk

De Vredeskerk werd in 1964 gebouwd naar ontwerp van Theo Boosten, vanuit de gedachte dat het een ontmoetingsplek moest worden voor iedereen. Een kerk en congrescentrum waar de vredesgedachte centraal zou staan. Hoewel de kerk in 2001 haar deuren sloot, bleef de kerk belangrijk voor omwonenden. Dankzij protesten kon de Vredeskerk worden gered van sloop en werd het pad het nieuwe onderkomen van Thuiszorg Noord-Limburg.

Gemeentelijk monument

De Vredeskerk werd na overname flink verbouwd. Er werden twee verdiepingen aangebracht rondom een patio in het midden, die nodig was om voldoende daglicht binnen te laten. Verder bleven alle karakteristieke kenmerken van het pand behouden: de eerste steen die werd gelegd door de bisschop uit Keulen, het indrukwekkende glas-in-loodraam met vredesduiven van Eugène Laudy, evenals de kleurrijke glas-in-betonramen van Harrie Martens en zijn unieke kruisweg in de tegelvloer. Ook nu de Vredeskerk opnieuw wordt getransformeerd, blijft de structuur van het gebouw en alle monumentale elementen zoveel mogelijk behouden.

Het Vredeshart in de wijk West-Midden

De Vredeskerk ligt in de wijk West-Midden en telt 1.100 inwoners. Het gelijknamige wijkberaad organiseert diverse activiteiten in de wijk. Vanzelfsprekend worden de leden van het wijkberaad actief betrokken in de planvorming van de herontwikkeling van de Vredeskerk.

Aanmelden Nieuwsbrief Vredeskerk

Meld je aan via onderstaand formulier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan van ons als eerste nieuws over de ontwikkelingen. Mocht er een (digitale) bijeenkomst of open dag worden georganiseerd, dan krijg je hierover uiteraard ook bericht.