Thomaskerk, Zeist

Thomaskerk, Zeist

Start verkoop medio 2022

Leuk dat je interesse hebt om de ontwikkelingen rondom de Thomaskerk in Zeist te volgen. We staan aan het begin van een mooi plan en vinden het leuk als je op de hoogte wilt blijven, of zelfs wilt mee denken.

Steenvlinder heeft de Thomaskerk aan de Oranje Nassaulaan 35 gekocht met het plan hier woningen te ontwikkelen. De kerk wordt uiteraard behouden maar ondergaat een transformatie naar wonen. Het aantal woningen hangt af van de conceptontwikkeling.

We weten dat er meerdere plannen zijn geweest voor de kerk, helaas zonder succes. Daar hopen we verandering in te brengen. De kerk is een gemeentelijk monument en is door de gemeente al toegewezen als bestemming wonen. Ook is er veel achterstallig onderhoud in de kerk. Door woningen te maken, met behoud van karakteristieke kenmerken, proberen we het gebouw nieuw leven in te blazen.

 In de komende maanden zullen we onderzoeken of we het gebouw kunnen transformeren naar (casco) kluswoningen. In dit traject zullen we ook de buurt betrekken en eventuele belanghebbende organisaties. We streven ernaar om een mooi plan neer te zetten wat omarmd wordt door de buurt.

Planning

Begin 2021
Start participatie en onderzoek
Begin 2022
Conceptontwikkeling
Medio 2022
Start verkoop

Adres: Oranje Nassaulaan 35, 3708 GA Zeist

Participatie en proces

Deze sectie wordt binnenkort bijgewerkt. In het najaar maken we bekend hoe het verdere proces tot conceptontwikkeling tot stand zal komen en welke rol participatie daarin speelt.

Aanmelden Nieuwsbrief Thomaskerk Zeist

Meld je aan via onderstaand formulier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan van ons als eerste nieuws over de ontwikkelingen. Mocht er een (digitale) bijeenkomst of open dag worden georganiseerd, dan krijg je hierover uiteraard ook bericht.

Steenvlinder

Volg ons op social media:

Onze merken:

Steenvlinder INC
Urbannerdam

© 2015 - 2022 Copyright | PrivacyverklaringDisclaimer