• Schiedam

Thomaskerk

Zeist

Laat jouw woondromen uitkomen in de Thomaskerk

Jouw ideale woning in een monument wordt werkelijkheid. In jouw zelfbouwwoninge in de karakteristieke Thomaskerk bepaal jij de stijl, de indeling en het gevoel. In het groene Zeist zit je gegarandeerd op je plek. Je wandelt zo vanuit je zelfontworpen huis naar het bos. Jij hebt de volledige regie op het eindresultaat. En wij helpen je op weg!

Steenvlinder realiseert twee type zelfbouwwoningen. De vijf Kerckwoningen in de oude kerkzaal kenmerken zich door de hoge raampartijen aan beide kanten die de begane grond en de eerste verdieping van licht voorzien. Authentieke elementen als het orgelbalkon en de liturgische tafel blijven behouden. De eigen tuin grenst direct aan een gemeenschappelijke tuin die je samen met je buurbouwers en met begeleiding van Steenvlinder inricht.

De drie ruime, gelijkvloerse Boschwoningen hebben een ruime tuin. Je deelt de ruimte geheel naar eigen wens in. Ga je voor een grote open leefruimte of maak je liever één of twee slaapkamers? De keuze is aan jou.

De woningen zijn gasloos. Je plaatst een warmtepomp die zorgt voor verwarming, warm water en verse lucht in huis. De woningen worden goed geïsoleerd, waardoor je duurzaam woont in dit unieke, oude gebouw.


 

Planning

Begin 2021
Start participatie en onderzoek
Voorjaar / zomer 2022
Voorlopig ontwerp
Medio 2023
Start verkoop

Is een zelfbouw-woning iets voor mij?

Wij weten zeker van wel. Je krijgt alle vrijheid om binnen de mogelijkheden van het monumentale pand zelf te bepalen hoe je jouw woning indeelt. Bedenk zelf of samen met een architect wat het beste bij jou past. Je kunt gebruik maken van het netwerk van Steenvlinder voor adviseurs zoals een architect, kosten deskundige, constructeur of duurzaamheidsexpert. Bovendien word je tijdens het proces begeleid door onze eigen koperscoach.

Locatie

Adres: Oranje Nassaulaan 35, 3708 GA Zeist

Aanmelden Nieuwsbrief Thomaskerk Zeist

Meld je aan via onderstaand formulier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan van ons als eerste nieuws over de ontwikkelingen. Mocht er een (digitale) bijeenkomst of open dag worden georganiseerd, dan krijg je hierover uiteraard ook bericht.