Kluswoningen in het oude Postkantoor!

In het historische postkantoor in hartje Apeldoorn realiseren we 17 kluswoningen, van 41 tot 105 m2. De verkoop is inmiddels van start. 

Wonen in een oud postkantoor. Dat klinkt geweldig! En dat is het ook. Zelf je indeling bepalen van een appartement in dit historische gebouw is een unieke kans om te wonen zoals jij dat wilt. En wij helpen je op weg!

Als je interesse hebt kun je een optie nemen op één van de kluswoningen. Deze kluswoning is dan 12 weken alleen voor jou gereserveerd. Jij zoekt in deze periode je wensen, mogelijkheden en (financiële) haalbaarheid uit. Tijdens de bijeenkomsten die jouw koperscoach organiseert brengen we je in contact met adviseurs op het gebied van ontwerp, hypotheek, (bouw)kosten en duurzaamheid.

Door zelf de regie te voeren over de indeling, afwerking én uitvoering heb je straks een unieke woning waar je jaren met plezier gaat wonen. Met trots kan jij straks zeggen: “dit heb ik zelf bedacht en gedaan”.

Schrijf je in om een optie te kunnen nemen op één van de kluswoningen. Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Post Apeldoorn op NPO3

Post Apeldoorn was te zien in De Huizenfixers op NPO3! Een programma dat woningzoekers in nood helpt met het vinden van een woning. Het team gaat op zoek naar onontdekte mogelijkheden en out of the box oplossingen en kwamen zo bij onze kluswoningen in het postkantoor terecht. De kandidaat nam samen met een architect een kijkje in een van de kluswoningen en bekeken de mogelijkheden.

Kluspaspoort

Elke woning heeft straks een eigen kluspaspoort. Dit is een handig document waarin je de belangrijkste informatie over de kluswoning in één oogopslag kunt bekijken. Ook lees je de bouwregels, bijzondere bepalingen en informatie over het proces. Het kluspaspoort is dus een belangrijk startpunt en houvast tijdens je ontwerp- en klusfase. 

Koperscoach

Onze koperscoach begeleidt je tijdens je de optieperiode. Zij zorgt voor een zetje in de goede richting en organiseert (digitale) bijeenkomsten met de andere kopers, jouw toekomstige buren. Ook kan ze je in contact brengen met ons netwerk van specialisten. Zo ga je goed voorbereid van start!

  • PA07 huidige staat

  • PA07 impressie mogelijk resultaat

In kluswoning PA 07 op de eerste verdieping kun je een (open) vliering maken voor bergruimte. Als je de vliering afschermt met bijvoorbeeld glas, maak je het ook direct onderdeel van je interieur! Bekijk op de kluspaspoorten in welke woningen dit kan én hoe .

  • PA14 huidige staat

  • PA14 impressie mogelijk resultaat

In kluswoning PA 14 (een INC woning) op de tweede verdieping kun je een entresol maken. Hier kun je dus extra leefruimte creèren, als en slaapkamer. Bekijk op de kluspaspoorten in welke woningen dit kan.

Planning

Voorjaar 2023
Zomer 2023

Geen hypotheek, toch klussen?

Lukt het jou niet om een huis te kopen, maar durf je wel aan te pakken om zélf bouw- en klusuren te steken in jouw droomhuis? Dan krijg je bij Steenvlinder INC een kans om eerst te huren, te klussen en op termijn te kopen. Binnenkort maken we bekend hoeveel en welke INC kluswoningen we in het postkantoor realiseren. 

Veelgestelde vragen

Wat is een kluswoning?

Een kluswoning is een lege woning waar jij zelf de regie neemt over hoe je de woning indeelt en afbouwt. In Post Apeldoorn verwachten we 17 kluswoningen te realiseren. Elke woning met eigen uitdagingen en mogelijkheden die in een kluspaspoort worden uitgewerkt. De meterkast krijgt een vaste plek en de (nuts) kabels en leidingen leggen wij tot daar aan. Ook wordt de riolering aangelegd op een vaste plek in de kluswoning. Jij bepaalt en bouwt jouw indeling! 

Hoeveel klusbudget heb ik nodig?
Dat ligt aan wat je zelf gaat doen en wat je laat doen. En door wie. Vraag alvast rond in jouw familie en vriendenkring of iemand eerder heeft verbouwd of een idee heeft van kosten en inspanning. En let op, dit is een volledige verbouwing: alle muren, kabels en leidingen moeten aangelegd worden. En de afwerking is uiteraard ook belangrijk om mee te tellen. Deze kosten kan je al per m2 bijvoorbeeld gaan berekenen. Installatiekosten voor bijvoorbeeld ventilatie en aansluiting van een eigen warmtepomp zijn tevens belangrijke kosten om rekening mee te houden. In de optieperiode ga je alle verbouwkosten nader onderzoeken. Je krijgt een gratis schetsessie bij een architect die jouw indeling op maat schetst. Met deze schets kan je al offertes gaan aanvragen bij aannemers om er achter te komen wat jouw verbouwing gaat kosten.
Wat is een kluspaspoort?

Elke woning heeft een eigen kluspaspoort. In dit paspoort zie je precies hoe je de woning van ons krijgt opgeleverd en lees je de bouwregels. De kluspaspoorten zijn eind december beschikbaar. 

Wat is een optie?

Een optie is een reservering van een kluswoning. Een optieperiode duurt 12 weken waarin je jouw mogelijkheden onderzoekt. Wat voor huis wil je? Welke materialen wil je gebruiken? Kun je het betalen? Na de 12 weken besluit je of je de kluswoning wilt kopen.

Hoe kan ik een optie nemen?

In het voorjaar van 2022 laten we je meer weten over het verkoopproces en hoe je een optie kunt nemen. 

Lees mee met het klusavontuur van Alan & Karin in Vlaardingen

Zelf aan de slag in de gymzaal

Allan en Karin maakten in een voormalige basisschool hun familiehuis, helemaal ingericht zoals zij graag met elkaar leven. “Ook vinden we het fijn, dat je bij ons in het ‘blok’ zo’n mooie mengelmoes van bewoners vindt. Van de 10 woningen in dit project, zijn wij als veertigers met twee tieners in huis zo’n beetje de oudsten. Er wonen ook een aantal jonge starters (3 via Steenvlinder INC) en jonge gezinnen met baby’s. En zeg nou zelf: dit is toch een geweldige plek om te wonen en je toekomst te beginnen?"

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Lisa Rog.
Lisa helpt je graag verder als je specifieke vragen hebt over de mogelijkheden van de klushuizen.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer