Metamorfose, Rijswijk

Van kantoorpand naar huis

Locatie

Wonen in een getransformeerd kantoorpand

Het grauwe gebouw werd verkaveld tot verschillende soorten kluswoningen. Van appartementen, maisonettes tot riante penthouses. Ook was er plek voor 4 Steenvlinder INC woningen, waar eerst gehuurd kan worden. De deelnemers van INC klussen ook hun woning af, met de mogelijkheid om op termijn hun eigen woning te kopen. Een mooi aanloopje tot koop, voor degenen die in eerste instantie geen hypotheek kunnen krijgen. Op de kop van het Havenkwartier, een gebied dat de gemeente Rijswijk graag getransformeerd ziet naar een prettige, groene woon-werk omgeving, maakten wij de eerste stap in deze transformatie. 

Marion & Sjoerd

Zelfbouwers in Metamorfose, Rijswijk

Zij kochten een penthouse op de zevende verdieping waar ooit de bedrijfskantine was gevestigd van een kantoor van Rijkswaterstaat. Aan het prachtige uitzicht hoefden ze niks te doen. "Wij doen alles zelf, want een aannemer kost een hoop en wij kosten niks. Daardoor konden we iets duurdere materialen gebruiken.”

Het gevolg was wel dat alle vrije tijd in het klussen werd gestoken. En dat er iets duurdere materialen konden worden gebruikt. Bovendien zorgden ze ervoor dat hun woning duurzaam werd. Wat ze allebei belangrijk vinden. Nu hebben ze een warmtepomp en zonnepanelen. “Ik weet heel zeker dat wij zonder het klussen nooit een woning als dit hadden kunnen kopen. Het voelt zo eigen, dat gevoel is nergens mee te vergelijken.”

Wil jij ook wonen in jouw droomwoning?

Bekijk onze projecten!

Er staan veel vergelijkbare projecten te koop! Kijk bij ons aanbod of jouw droomhuis erbij zit.