Herontwikkeling Generaal de Bonskazerne in Grave

Barakken worden woningen in de Generaal de Bonskazerne. Straks woon je in een indrukwekkend rijksmonument net buiten Grave en word je onderdeel van een bijzondere, creatieve community. Steenvlinder ontwikkelt zelfbouwwoningen in een van de voormalige legeringsgebouwen van het 20.000 m2 grote terrein.

Planning

  •  
  • 2023

    Planning volgt nog

Locatie

Navigatie adres: Business Park De Bons, Steegschenhofscheweg 3, 5363 VX Velp google maps

Wonen, werken en recreëren

Met de transformatie van de kazerne maakt Steenvlinder wonen in dit Rijksmonument toegankelijk voor een diverse doelgroep. De meerderheid van de woningen wordt aangeboden in het betaalbare segment. Daarmee ontstaat een mooie mix van starters en stijgers die straks gaan samenleven in een bruisende, kleine enclave in Grave, te midden van groen en historie en waar wonen, werken en recreëren samengaan.

Van kazernecomplex naar levendige buurt

De Generaal de Bonskazerne werd vlak voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd om onderdak te bieden aan zo’n 1.200 militairen. De kazerne is vernoemd naar Generaal-majoor Andreas de Bons die een belangrijke rol speelde bij de verdediging van de stad Grave tegen de Fransen in 1794. Na de oorlog bood de kazerne onderdak aan uiteenlopende bewoners, waaronder militairen, asielzoekers en tegenwoordig ook ondernemers. Sinds 2014 wordt er gewerkt aan een nieuwe bestemming en worden de kazernegebouwen omgetoverd tot een bruisend terrein waar wonen, werken, horeca en cultuur elkaar aanvullen en versterken.

Aanmelden nieuwsbrief
De Generaal de Bonskazerne

Meld je aan via onderstaand formulier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan van ons als eerste nieuws over de ontwikkelingen van van het project. Mocht er een (digitale) bijeenkomst of open dag worden georganiseerd, dan krijg je hierover uiteraard ook bericht.