Marnix Norder & Hugo de Jonge op het EPP-congres 2022

Steenvlinder praat met minister

24 juni 2022

Het was een bijzonder gesprek, tussen “onze Marnix” en de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke ordening Hugo de Jonge. Die overigens geen vreemden voor elkaar zijn. Want een kleine tien jaar geleden waren zij als wethouders in Den Haag en Rotterdam met dezelfde portefeuilles immers collega’s van elkaar. Het gesprek vond plaats op de tweede dag van het EPP-congres in Ahoy in Rotterdam.

Zij namen een klein half uur de tijd om bij te praten. Gesproken werd over de opvang van statushouders waarvoor Steenvlinder als sociaal ontwikkelaar graag haar verantwoordelijkheid neemt. Vooral voor de tweede fase, als de acute opvang eenmaal is verlaten en de statushouder een begin zou mogen maken met een eigen woon carrière. Daarbij staat volgens Marnix vooral het zoeken naar flexibele woonoplossingen centraal. “In Leiden hebben we zelf ervaring opgedaan met de opvang van statushouders.”

Uniek
Hij vertelde dat in ieder project van Steenvlinder, ongeacht de plek en de omvang, het ‘bouwen aan een community’ centraal staat. “Vooral het gemeenschappelijke karakter sprak de minister aan.” Net als het idee dat de grondslag is van INC: om mensen die niet in aanmerking komen voor een hypotheek toch de kans te geven om de eigenaar te worden van een huis dat zij zelf hebben gebouwd door het huis de eerste jaren te huren van INC.

Overigens bleek de minister een enthousiaste kandidaat zelfbouwer. In ieder geval sprak het idee om zelf een huis te ontwerpen en te bouwen hem ontzettend aan, al verwacht hij gezien zijn drukke werkzaamheden dat het daar voorlopig niet van gaat komen. Bijzonder vond hij het om vast te stellen dat zij als oud-wethouders allebei stappen hadden gemaakt. En dat Marnix nu mede aan het hoofd staat van een ontwikkelaar waarvoor zo’n 60 mensen actief zijn.      

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang 1 keer per maand project informatie, tips en nieuws.

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer