Fouad aan het klussen in zijn INC-woning in de Nijverheid Leiden

Overbieden is de norm, niet bij Steenvlinder.

9 Juni 2021 - Hart van Nederland

Gisteren moest onze INC-klusser Fouad even het gereedschap neerleggen voor de cameraploeg van Hart van Nederland. Enthousiast vertelt hij aan Nederland dat hij flink wat uren aan zijn eigen woning aan het spijkeren is. Hij huurt straks zijn woning en weet nu al dat hij over anderhalf jaar zijn woning kan kopen, tegen een vaste prijs. En dat, weten we inmiddels, is bijna ongekend in deze oververhitte woningmarkt. Zo kwam gisteren het Kadaster in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met het nieuws wat veel woningzoekenden al lang in de gaten hadden: op de overspannen woningmarkt is overbieden normaal geworden. Uit onderzoek blijkt dat 50 procent van de huizen afgelopen jaar boven de vraagprijs werd verkocht. 

Er is weinig aanbod in het lagere- en middensegment en samen met de grillige sport van het overbieden maakt het voor o.a. de starter of zzp’er bijna onmogelijk om ertussen te komen. Je kan het je in deze markt bijna niet voorstellen om vaste prijzen te bieden. Toch doen wij dit bij Steenvlinder al meer dan 5 jaar: een vast product voor een vaste prijs. Zo ook bij de klus-huur-woning van Fouad in de Nijverheid Leiden. Hij ging van een studio van 20m2 naar een woning van 60m2 met twee slaapkamers. Hij gaf Hart van Nederland een rondleiding door zijn INC-woning.

Steenvlinder INC geeft een klusbudget mee waarmee de huurders materialen kunnen kopen of eventueel specialisten mee kunnen inhuren. Je hebt 12 maanden om de klus af te maken. De eerste 6 maanden betaal je geen vergoeding aan INC. Na 6 maanden ga je € 400,- per maand betalen. Dit is omdat je woning al wel bewoonbaar is, maar nog niet helemaal klaar. Je hebt dan nog 6 maanden om de woning helemaal af te krijgen.

Na 1 jaar klussen huur je de woning van INC voor minimaal 2 jaar. Je betaalt een maandelijkse huur die nooit hoger is dan de sociale huurgrens. Na 2 jaar huren heb je 5 jaar lang het recht om je woning te kopen van INC. Je betaalt hiervoor een gunstige koopprijs die vooraf door INC is bepaald. Omdat je flink hebt verbouwd, is de marktwaarde van je woning waarschijnlijk hoger. Het verschil tussen de koopprijs en marktwaarde is jouw winst en meerwaarde!

In de media:

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!