Urbannerdam zet zijn diensten en begeleiding van collectieve zelfbouw vanaf 1 juli voort onder de naam Steenvlinder.

Steenvlinder en Urbannerdam versterken aanbod zelfbouw

01 juli 2021

Per 1 juli 2021 zet Urbannerdam zijn diensten en begeleiding van collectieve zelfbouw door onder de naam Steenvlinder. Met deze overname versterken wij onze missie om nóg meer mensen te kunnen helpen in hun woonbehoefte in zelfbouw. Het label Urbannerdam blijft bestaan voor de diensten van het Huurteam en Woonteam. Deze teams blijven zich inzetten op het verbeteren van woonomstandigheden zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland.

Zelfbouwen als groep 
Mensen die interesse hebben om samen te werken met Urbannerdam om een collectief zelfbouwproject mogelijk te maken of laten te begeleiden, kunnen nu aankloppen bij Steenvlinder. Met dezelfde begeleiding en vakkundigheid. Steenvlinder kan naast advies en begeleiding een aankopende partij worden van een collectief particuliere opdrachtgever (CPO), of een locatie toewijzen voor een collectieve ontwikkeling. Steenvlinder is ervan overtuigd dat meer zeggenschap voor bewoners leidt tot meer sociale verbinding, woonplezier en meerwaarde voor de buurt.   

“Met de juiste begeleiding komen we samen tot het beste eindresultaat waar bewoners, de buurt en professionals van profiteren.” 

Huur- en woonverbetering 
Voor organisaties en mensen die samenwerken met het Huurteam of Woonteam van Urbannerdam verandert er nagenoeg niets. Het huurteam opereert zelfstandig onder de naam Urbannerdam en is actief in meerdere steden om de rechten en plichten van huurders en verhuurders te beslechten. Het woonteam, onder andere met concepten als het begeleiden van VVE’s, blijft woningeigenaren helpen om hun woning te verbeteren. Zij helpen bij verduurzaming, samenvoegen, funderingsonderzoek of participatietrajecten. 

Trots en prettig wonen 
De kennis die beiden organisaties nu officieel samenvoegen is groot. “Ik durf met recht te zeggen dat we dé grootste expert zijn op het gebied van zelfbouwen en woonverbetering van bestaande woningen.”, zegt Marnix Norder, mede-eigenaar van Steenvlinder. 

Naast Urbannerdam heeft Steenvlinder ook het label INC, wat zich richt op zelfbouwen via alternatieve financiering, voor doelgroepen die niet in aanmerking komen voor een hypotheek. Zij huren, klussen en kunnen hun woning op termijn kopen, voor een vaste prijs. “Steenvlinder heeft zowel de maatschappelijke en menselijke kant, als de kant van de stenen. We beheersen alle facetten van het zelfbouwproces.”  

Steenvlinder is een maatschappelijke zelfbouwontwikkelaar gevestigd in Voorburg. Sinds 2015 stelt Steenvlinder de individuele zelfbouwer centraal. Met het aankopen van locaties (grondkavels en gebouwen) maakt Steenvlinder het mogelijk om zelfbouwers een plek te geven om aan de slag te gaan.  Kavels, klushuizen, collectieve zelfbouw én CLT-houtbouw cascowoningen zijn woonvormen die met zorg worden ontwikkeld en per kavel worden uitgewerkt zodat kopers individueel makkelijk kunnen starten. Inmiddels bouwden meer dan 300 zelfbouwers hun eigen unieke woning. Dat levert niet alleen mooie huizen op, maar des te meer trotse bewoners. En daarmee een stralende buurt.  

Urbannerdam is een sterk merk uit Rotterdam als het gaan om het realiseren en verbeteren van (zelfbouw)woningen. Jarenlang begeleidden zij mensen in collectief zelfbouwen in Nederland. In oktober 2019 werd voor het eerst bekend gemaakt dat Steenvlinder als directie aan tafel schoof bij Urbannerdam. De combi zorgt ervoor dat iedereen die iets met zelfbouw wil, als individu, als groep, iets kan doen met zelfbouw bij Steenvlinder.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!