Wonen in Rotterdam ging vorige week langs bij het zelfbouwproject en interviewde Sarah.

Stampioenstraat in de spotlight bij ‘Wonen in Rotterdam’

1 juli 2021 - Wonen in Rotterdam

Op de Stampioenstraat in de Rotterdamse wijk Feijenoord bouwen 7 huishoudens samen aan hun toekomst. Wonen in Rotterdam ging vorige week langs bij het zelfbouwproject en interviewde Sarah, toekomstige bewoner, tevens onze collega! Het project heeft al aardig wat voeten in de aarde. Het initiatief tot dit project startte namelijk al in 2018. De gemeente stelde een kavelpaspoort op en schreef een open tender voor particulieren uit. Tom Bokkers, de architect van het project en zelf straks ook bewoner, sprokkelde samen met Urbannerdam een groep geïnteresseerden bij elkaar. Samen bepaalden ze de contouren van het project, verder beslissen de toekomstige bewoners natuurlijk helemaal zelf hoe de woning eruit moet komen te zien.

Voor Sarah startte het zelfbouw avontuur pas later. “In maart 2020 stapten wij in, want er was een deelnemer afgehaakt. Hij stopte met het traject, omdat het best lang en intensief is. Zijn plek werd vrijgegeven, geïnteresseerden konden reageren en wij waren uiteindelijk de enigen die er écht voor wilden gaan. Toen wij ons bij de groep voegden, waren de lastige kwesties met de gemeente en aannemer net allemaal achter de rug. Er was dus eigenlijk een herstart en die bracht nieuwe energie en een optimistische stemming met zich mee.”

Sarah en Jan-Roelof treffen een buurt in ontwikkeling, want er gebeurt veel in Feijenoord! Zo zijn wij ook druk bezig met het ontwikkelen van 32 karakteristieke klushuizen: De Nijverhoek. Daartegenover ligt de Villa van Waning, het voormalige directiegebouw van cementfabriek van Waning, de villa wordt omgetoverd tot horecagelegenheid waar je vanaf dit najaar terecht kan voor een ‘bakkie’ of een biertje.

In de media:

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!