Wonen en opknappen in Mathenesse aan de Maas

2 Februari 2022 - MADM TV

Mathenesse aan de Maas is een beweging die de twee wijken met elkaar wil verenigen tot één gebied. Van oudsher zijn Oud- en Nieuw-Mathenesse gescheiden werelden gebleven door een oude spoorlijn, wilde struikgewassen, metalen hekken en een lange dijk. Dat kan anders.

Op woensdag 23 januari schoof Hans Sparreboom, mede-initiatiefnemer Steenvlinder, aan tafel bij Karel Sant, interactieve gebiedsontwikkelaar. Tijdens het webinar van MadM TV spraken we over ‘wonen en opknappen’.

De opgave in Oud-Mathenesse is lastig. Er is veel particulier bezit, de wijk is volgebouwd en er zijn (te) weinig voorzieningen. De buurt wil graag aan de slag en heeft Steenvlinder gevraagd om samen te kijken hoe we de wijk nieuw leven in kunnen blazen.

Steenvlinder kan veel betekenen, omdat we ons concentreren op gemeenschappen, verbinding en zelfbouwontwikkelingen. Maar ook omdat Steenvlinder de particuliere woningeigenaren en huurders verder kan helpen vanuit ons Huurteam en Team Wonen. Zij zetten zich in voor eerlijke huurprijzen maar ook voor het verduurzamen, herstellen en verbeteren van de bestaande bouw.

Steenvlinder faciliteert in feite de bewoners om de wijk te maken die ze nodig hebben. Maar wel passend in de ambities en voorwaarden van de gemeente. Die moet ook meedoen, anders loopt het vast. Dus is het belangrijk dat we samen met de buurt én binnen de wensen van de gemeente komen tot een integrale aanpak.

Samen laten we de buurt weer stralen.

In de media

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!