Impressie Energiepark Leiden

Mooie stappen in de ontwikkeling van het Energiepark

12 Mei 2021

Het college van burgemeester en wethouders heeft het Kaderbesluit Energiepark en omgeving vastgesteld en ter besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad. Samen met het burgerinitiatief Nieuw Leids Bolwerk (NLB), tevens de initiatiefnemer van deze unieke samenwerking, de Gemeente Leiden en het consortium van de marktpartijen Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD) en de MeyerBergman Erfgoed Groep (MBEG) hebben we een ontwikkelplan opgesteld. Nu kunnen we verder werken aan het bestemmingsplan!

Steenvlinder is inmiddels 2 jaar bij deze ontwikkeling betrokken om ook zelfbouw en kluswoningen een plek te geven in dit gebied als het straks ontwikkeld gaat worden. Wij pakken samen met de andere partijen en de omwonenden door om een fijne en duurzame nieuwe stadswijk te creëren. Een plek om te wonen, te werken en te recreëren, met respect voor het industriële heden en verleden en al het moois dat het gebied te bieden heeft.

Wethouder Fleur Spijker (duurzame verstedelijking) is enthousiast: “Nu beginnen we echt. Als de gemeenteraad het Kaderbesluit vaststelt, gaan we aan de slag met een bijzondere en spannende gebiedsontwikkeling die een aantal jaren gaat duren. Met de sterke basis die gelegd is, met dit mooie plan met een ziel die tot leven komt via de kernwaarden Energiek, Verbonden en Gezond, zal hier een geweldige buurt verrijzen. Ik kan niet wachten.”’

Het belooft een diverse, groene en dynamische stadswijk te worden aan de prachtige Maresingel van Leiden. Met een interessante mix aan maatschappelijke invulling, ambacht, cultuur, openbare ruimte en wonen. Samen met de gemeente zullen we natuurlijk de inwoners, ondernemers en stadspartners bij deze ontwikkelingen blijven betrekken.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer