Projectlocatie Nijverheid Leiden

Meer mensen zelf laten (ver)bouwen!

27 december 2021 - Binnenlands bestuur

In de eindejaarseditie van Binnenlands Bestuur hebben we wederom Ayoub in de spotlight gezet: een Syrische statushouder die via Stichting Steenvlinder INC zijn eigen woning nu afbouwt, huurt en op termijn kan kopen. Zelf bouwen aan je eigen toekomst. Het is een oplossing voor een groep mensen in Nederland die moeilijk een eigen huis kan kopen (laat staan huren!). Zo ook voor starters, zzp-ers, gescheiden mensen en ga zo maar door. Via INC maken we het mogelijk dat deze groep weer mee kan doen. Lees hier het artikel.

Al zes jaar zijn we bij Steenvlinder met veel bevlogenheid bezig om zelfbouw een onderdeel te maken van het woningaanbod. Zodat mensen zelf een keuze hebben hoe ze hun woning afbouwen. Want, hoewel de interieurtijdschriften ons een beeld schetsen wat de ideale manier en smaak van wonen zou moeten zijn…is onze conclusie dat iedereen anders woont. Een andere gezinssamenstelling, ritme of voorkeur van indeling kan een heel ander huis opleveren. En dát doen onze zelfbouwers en klussers. 

Waar zijn wij trots op? Dat we het voor elkaar krijgen. Hoe moeilijk ook: de locaties worden ons natuurlijk niet in de schoot toegeworpen, daar moeten we in deze markt ook flink ons best voor doen. Hoe sociaal en inclusief ons product uitgewerkt kan worden en hoe duurzaam we dit kunnen aanbieden aan onze zelfbouwers, vaak gaan locaties nog naar de hoogste bieder en zien we weinig diversiteit in het woningaanbod ontstaan. In 2022 gaan we door met onze kruistocht om het aanbod in zelfbouw te verhogen en dit innovatief, duurzaam en inclusief te maken. Zodat iedereen mee kan doen én zelf kan bepalen hoe zij wonen.

Trotse bewoners, stralende buurten, gezonde steden. 

In de media:

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!