Kliko’s voor de kerk

Kort geleden, op een dinsdagavond, was ik onderweg naar de Thomaskerk in Zeist. Steenvlinder heeft de Thomaskerk een jaar geleden gekocht. Het plan is om de kerk te behouden en in de kerk woningen voor zelfbouwers te maken.

Ik was onderweg naar een informatieavond voor omwonenden en belangstellenden. Sommige omwonenden hadden bedenkingen. Wat best te begrijpen is, want de kerk staat in de schitterende wijk Kerckebosch. Toen ik na een uurtje rijden uit de auto stapte, was het eerste wat ik dacht, je gunt het iedereen om zo te wonen.

Eigenlijk wilde alle bezoekers van die avond dat de wijk zichzelf zou blijven. De wijk bestaat uit brede lanen met villa’s en grote tuinen. Als er straks vijftien appartementen in de kerk zouden komen, hoe moest dat dan met al die kliko’s? Want, zo werd er hardop gerekend, drie kliko’s per appartement, dat zijn 45 kliko’s. Dat is toch geen gezicht? En zo waren er nog een paar praktische en esthetische bezwaren.

Wat ik dan doe, is luisteren en niet oordelen of proberen te overtuigen. Waarbij ik er vanuit ga dat iedere bewoner het beste voor heeft met zijn buurt. En dat de bedenkingen van de bewoners een plan beter kunnen maken. Ik vraag aan ze om niet de hakken in het zand te zetten, zo ging het dinsdagavond ook, maar om mee te denken. Om van alle minpunten in het plan pluspunten te maken. Binnenkort ga ik weer naar de Thomaskerk om nu alleen met de bewoners verder te praten. Als je het mij vraagt, wordt het een mooi plan in een prachtige wijk.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang 1 keer per maand project informatie, tips en nieuws.

Steenvlinder
© Steenvlinder B.V.  PrivacyverklaringDisclaimer