Klusser Fouad in zijn INC kluswoning

In het Postkantoor in Apeldoorn is straks plek voor écht iedereen

08 Februari 2022

De huizenprijzen rijzen de pan uit én er worden minder woningen verkocht. Een huis kopen is niet meer voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker als starter, zzp’er, alleenstaande ouder of statushouder kom je er niet zomaar tussen.

Wat als we leegstaand gemeentelijk vastgoed ombouwen tot kluswoningen? Oude scholen, kantoorpanden of zelfs kerken, bij Steenvlinder weten we er wel raad mee. Het is niet alleen circulair, snel te realiseren maar ook goed voor de portemonnee. Door zelf klus- en bouwuren in jouw woning te steken, bespaar je een hoop geld.

Klussen zonder hypotheek
Dan nog is het krijgen van een hypotheek voor sommigen niet zo geregeld. Daar hebben we wat op bedacht: Steenvlinder INC. Eerst klussen, dan huren én zodra het wel kan, kopen voor de vooraf afgesproken (goedkope) prijs!

Fouad en Aaron zijn twee klussers in de Nijverheid Leiden die het klusavontuur met Steenvlinder INC zijn aangegaan. Fouad komt van een studio die hem te klein werd. Aaron kreeg door de lange wachttijden voor een sociale huurwoning geen kans maar wilde niets liever dan een huisje met zijn vriendin.

Student aan de School van Journalistiek Marijn ging samen met videograve Femke bij ze langs om te kijken hoe het gaat.

Het Postkantoor, Apeldoorn
Steenvlinder INC krijgt ook een plekje in het Postkantoor in Apeldoorn. De vergunningen zijn net binnen en dat betekent dat we na wat laatste reken- en tekenwerk, de voorbereidende fase kunnen afronden.

We maken een zo gevarieerd mogelijk aanbod, van kleine appartementen tot ruime lofts, en hopen zo dat joúw kluswoning er ook bij zit. Zelfs als jij op dit moment lastig een hypotheek kunt krijgen kan je in het Postkantoor aan de slag. Bekijk het project hier.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!