Huurteam helpt Leidse huurders bij strijd tegen huisjesmelkers

Huurteams voor eerlijk en veilig wonen

16 Augustus 2021

Onze collega’s bij Urbannerdam zijn al enkele jaren actief om misstanden op de particuliere huurmarkt recht te trekken. Of het nu gaat om illegale kamerverhuur, slecht onderhouden woningen, te hoge huurprijzen of verhuurders die huurders dreigen uit te zetten als zij hier een punt van maken. Het huurteam van Urbannerdam is inmiddels in meerdere steden actief om huurders eerlijk en veilig te laten wonen.


Naast Huurteam Utrecht, Gouda, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen, starten we deze maand ook met Huurteam Leiden! Het Huurteam doet gratis woningopnames, berekent de maximale huurprijs van de woning en levert juridische ondersteuning bij het oplossen van misstanden.

 

“We hebben al veel huurprijzen en onderhoud recht getrokken. Dat is nodig in een markt waar de verhuurder nu nog te veel bepaalt hoe (duur) er gehuurd wordt.” Aldus Fleur van Leeuwen, projectleider van het Huurteam.

Wethouder Fleur Spijker van gemeente Leiden (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen) ziet de meerwaarde van het Huurteam in haar stad: “Goede hulp draagt bij aan een zo eerlijk mogelijke verdeling van schaarse woonruimte. Fijn dat die expertise nu op één plek gebundeld en toegankelijk is voor wie dat nodig heeft.” Ook wij denken ook dat dit nodig is want van de 60.500 woningen in Leiden wordt 57% gehuurd!

Urbannerdam is hét adviesbureau als het gaat om het verbeteren van woonomstandigheden van particulieren in bestaande bouw. Een eigen woning, een gehuurde woning of vanuit een VvE, onze adviseurs begeleiden bewoners in keuzes en trajecten om hun woning voor de lange termijn gereed te maken. Zodat iedereen prettig en eerlijk kan wonen in Nederland. Urbannerdam is onderdeel van Steenvlinder.

Blijf op de hoogte via de Steenvlinder Nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang de laatste projectinformatie, nieuws en laat je inspireren!